Metalcon

Volledige line-up Metalcon bekend

Op zaterdag 1 november is het weer zover: in Musicon in Den Haag vindt dan de tweede editie van het nieuwe metalfestival Metalcon plaats. De eerste editie, in mei dit jaar, was ruim vantevoren uitverkocht, en de line-up voor 1 november belooft minstens evenzoveel goeds.

Eerder maakte de organisatie al bekend dat blackmetalfenomeen Carach Angren het festival zou headlinen. Ook Braincasket, Ecocide en Villainy stonden al op de aanplakbiljetten. Inmiddels is de volledige line-up bekend: hieronder volgt een kort overzicht van de resterende zeven bands.

Purest of Pain, doet dit jaar, naast Metalcon, ook het grootste metalfestival van Europa aan: Wacken Open Air. Hun energieke performance en hun naadloos strakke melodische deathmetal worden door binnen- en buitenlandse pers geprezen.
Blackened deathmetalband Chaosity heeft al een aardige naam opgebouwd in Nederland, en die zal alleen maar groter worden als hun debuutalbum ‘The Gift of Hatred’ binnenkort verschijnt.
Primitive beperkt zich niet tot één genre, maar laat zich inspireren door alle uithoeken van de metal. Zelf omschrijven ze zich als thrash/deathmetal.
Face Meets Concrete doet wat hun naam beloofd: spijkerhard beuken. Deze Haagse metalcoverband kent z’n klassiekers, en zal in een eindeloze medley van meezingers, ná headliner Carach Angren, de zaal nog een uur lang collectief laten headbangen. FMC won eerder dit jaar onder toezicht van honderden uitzinnige fans de Saturnus Coverbattle.
Ook uit Den Haag komt de melodische deathmetal van Rages of Sin. Met jarenlange individuele en collectieve podiumervaring staat de viermansformatie garant voor een explosief optreden!
Dynamic Solution brengt succesvol hun eindeloze energie over op ieder publiek, met een stijl die zich tussen groove- en thrashmetal begeeft. Eerder zagen we de Rotterdammers op festivals als Baroeg Open Air en The Dark Carnival.
Last of our Kind is een veelbelovende nieuwe Haagse metalband, die gevraagd is om Metalcon te openen. Met bandleden uit bands als Fuzz Universe en The Shades brengen ze een dodelijke combinatie talenten het podium op.

Het idee van Metalcon was om de vetste metalbands voor een spotprijs aan de liefhebber aan te bieden. Kaarten voor Metalcon zijn te koop via de website van Musicon: http://musicon.nl/tickets, en kosten € 13,- in de voorverkoop. Indien beschikbaar zijn kaarten aan de deur verkrijgbaar voor € 19,-.
Metalcon wordt georganiseerd door Dennis Kuiper, in samenwerking met Musicon en Bazart.

Metalcon
Zaterdag 1 november 2014
13:00 tot 00:00 uur
Muziekcafé Musicon
Soestdijksekade 345, Den Haag
Kaarten verkrijgbaar via http://musicon.nl/tickets
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/260513167466866
Officiële website: http://www.metalcon.org