Night of the Proms

CEELO GREEN EN KSENIJA SIDOROVA OP NIGHT OF THE PROMS 2014.

EXTRA SHOW TOEGEVOEGD OP DONDERDAG 20 NOVEMBER

De Amerikaanse hiphop- en soulsensatie CeeLo Green en de jonge accordeoniste Ksenija Sidorova zijn de eerste twee namen die zijn bevestigd voor Night of the Proms 2014. Het feest van klassiek en pop vindt op 20, 21 en 22 november plaats in Ahoy Rotterdam. De kaartverkoop is reeds begonnen.

Met vijf Grammy Awards op zijn naam en albums die de gouden en platina status behaalden, kan CeeLo Green gerust een wereldster van formaat genoemd worden. Zijn hit ‘Crazy’ (2006), uitgebracht onder de naam Gnarls Barkley, stond 24 weken in de Nederlandse hitlijsten. Het nummer werd een wereldwijde hit en behaalde in verschillende landen de nummer 1 positie. Het aanstekelijke ‘F**ck You’ (2010), ging miljoenen keren over de toonbank en werd zelfs gecoverd door Gwyneth Paltrow in de successerie ‘Glee’. Met zijn herkenbare soulstem weet CeeLo Green als geen ander catchy songs te maken en giet hij moeiteloos verschillende muziekstijlen in een feestelijk jasje. De zanger, die momenteel met  Lionel Richie op tour is, brengt binnenkort zijn nieuwe album ‘Girl Power’ uit.

Deze editie van Night of the Proms zet een opmerkelijk instrument in de kijker. De klassieke artieste Ksenija Sidorova, een rijzende ster in Europa, vertolkt als geen ander op een frisse en eigentijdse manier klassieke werken op het accordeon. Ksenija, in 1988 geboren in Letland, werd op 8-jarige leeftijd door haar grootmoeder aangemoedigd om het instrument te leren bespelen. Op haar zestiende trok ze naar de Royal Academy of Music in Londen, waar ze als ‘undergraduate’ al een eerste prijs in de wacht sleepte en vervolgens met onderscheiding haar diploma behaalde. Sindsdien verzamelde ze awards en onderscheidingen en trad ze op in talrijke Europese concertzalen en op verschillende festivals.

De artiesten worden begeleid door het vertrouwde Promsorkest Il Novecento o.l.v. Robert Groslot en het koor Fine Fleur. Nieuwe namen worden binnenkort bekendgemaakt. Al kan wel al worden gezegd dat deze editie sterk de nadruk zal leggen op klassiek talent, spraakmakende artiesten van dit moment en popmuziek die iedereen aan het dansen brengt.

NIGHT OF THE PROMS 2014

Donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 november, Ahoy, Rotterdam

Aanvang: 20.00 uur. Entree: vanaf € 34 (excl. servicekosten)