Novastar

MOTEL MOZAIQUE EN ROTOWN PRESENTEREN: NOVASTAR.

dinsdag 16 december in de Maassilo

Kwaliteit kost tijd. Precies vier jaar na Almost Bangor bracht Joost Zweegers alias Novastar dit jaar zijn vierde album uit. Zweegers strikte voor Inside Outside een serieuze grootheid: John Leckie, producer van The Bends van Radiohead, Showbiz en Origin of Symmetry van Muse, en iemand die Joosts liefde voor Britse pop, songs

met grootse refreinen maar kleine emoties deelt en vast wist te leggen op een gloedvolle, bijna broeierige plaat.

Mede dankzij prachtsingle Closer To You behaalde het album de eerste plaats in België, verkocht zijn Benelux clubtour uit en volgde een bijzondere zomer met shows op o.a. Dranouter, Indian Summer Festival, in het sprookjesachtige Amsterdamse Bos en een uitverkocht Rivierenhof Openluchttheater. Reden te meer om dit najaar opnieuw de clubs in te gaan. Op dinsdag 16 december presenteren Motel Mozaique en Rotown Novastar in de Maassilo. De kaartverkoop voor dit concert is direct gestart. Tickets zijn verkrijgbaar via Rotown, Motel Mozaique en de Maassilo.

De eclectische indiepopband High Hi (Fleetwood Mac meets the Pixies) uit Leuven verzorgt de support. Begin dit jaar schopten ze het tot de finale van Humo’s Rock Rally waar jurylid Joost Zweegers hen oppikte.

NOVASTAR

& support-act: High Hi

Dinsdag 16 december 2014

Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam

Zaal open 20.00 | Aanvang programma 20.30

Tickets € 20 (ex. servicekosten) via Rotown en Motel Mozaique

novastar-music.com  |  maassilo.com  |  rotown.nl  |  motelmozaique.nl

 

 Motel Mozaique Concertserie

Motel Mozaique organiseert naast het gelijknamige festival ook een serie popconcerten in en in nauwe samenwerking met de Rotterdamse Schouwburg en de Doelen. Dit omdat Rotterdam niet beschikt over een grootstedelijk poppodium, maar vooral omdat de partijen de artistieke meerwaarde inzien van het gezamenlijk organiseren van zich onderscheidende popconcerten. Zo werden in de afgelopen twee jaar al succesvol concerten georganiseerd van o.a. EELS, James Vincent McMorrow, Tindersticks, dEUS, The Kyteman Orchestra, Tori Amos & Metropole Orkest, Spinvis, Blaudzun, Kytecrash, Katzenjammer en Maceo Parker.

De volgende concerten staan binnenkort gepland:

19.09 Bonnie ‘Prince’ Billy & The Cairo Gang, Noorse Kerk (uitverkocht)

31.10 Typhoon, Rotterdamse Schouwburg (i.s.m. Bird)
24.11 Lamb, Rotterdamse Schouwburg (i.s.m. Rotown)
07.12 Benjamin Clementine, LantarenVenster

12.12 Blaudzun, Rotterdamse Schouwburg (i.s.m. Rotown)

17.12 Novastar, Maassilo (i.s.m. Rotown)

Binnenkort worden meer concerten bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie over de concerten op motelmozaique.nl/concerts

Foto: Hans Kreutzer