Ozark Henry

Nieuw album en tour.

Op 26 september verschijnt ‘Stay Gold’ het zevende solo album van Ozark Henry (Piet Goddaer), met een bijzondere sfeer en opvallende duetten. De single “I’m Your Sacrifice”, die reeds een grote hit in België en Italië was, verscheen onlangs. Zowel single als album hebben in België inmiddels de platinastatus bereikt en een aantal awards in de wacht gesleept.

Het afgelopen jaar was zeer bijzonder voor Ozark Henry, en maakte duidelijk hoe groot de status van deze artiest is. Zo werd hij door MTV Europe genomineerd als ‘Best Belgian Act’, was hij de op één na meest gedownloade Belgische artiest, behaalde de single “I’m Your Sacrifice” ook in Italië de platinastatus, bivakkeerde het album een jaar in de Belgische albumcharts, is een wereldwijde release inmiddels een feit, werd een unieke samenwerking met het Nationale Orkest van Belgie bevestigd en nam hij de rol van ‘Brand Ambassador’ voor ontwerpster Ann Demeulemeester over van Lou Reed…

De albumtitel komt uit de quote “Stay Gold, Ponyboy. Stay Gold” uit de roman The Outsiders van S.E. Hinton. Het citaat staat voor: “Bewaar je onschuld, blijf puur, blijf eerlijk tegenover jezelf”. Voor de opname van het album ging Ozark Henry terug naar de werkwijze die hij hanteerde aan het begin van zijn carrière. Hij behield de absolute controle over het proces en deed alles zelf, het schrijven van de songs, de opnames, productie en het bespelen van alle instrumenten.

Bekijk hier de clip van “I’m Your Sacrifice”

Op diezelfde datum ziet ook een nieuw live-album het licht. ‘Live 2014: The Journey Is Everything’ werd tijdens de festivalzomer van dit jaar opgenomen en vormt het muzikale relaas van een reis door Europa, in het jaar van Ozark Henry’s internationale doorbraak.

De album teaser

De release van het album wordt later dit jaar gevolgd door een aantal concerten, waarvan hieronder de data te vinden zijn.

Ozark Henry Website

Ozark Henry Facebook

Release 29 augustus a.s.

Concerten:

– 19/11: Eindhoven – Muziekgebouw

– 16/12: Utrecht – Vredenburg

– 06/01: Rotterdam – Luxor

– 08/01: Groningen – Oosterpoort

– 09/01: Enschede – MC Middenzaal

– 10/01: Heerlen – Parkstad Limburg

– 16/1: Den Haag – Paard

– 17/1: Tilburg – Schouwburg en Concertzaal