Petra Lugtenburg

Petra Lugtenburg – Travellers In Our Minds.

Travellers In Our Minds is het nieuwe album van de Nederlandse singer-songwriter Petra Lugtenburg. Ooit maakte zij deel uit van de band Cloud Nine (productie van Henk Hofstede en Robert Jan Stips). Later was zij zangeres van de band Siobhan en bracht zij in 1998 het overal goed ontvangen Shellfire uit. Dat werd in 2012 gevolgd door de nu-folk EP On The Road. En nu is er dan het nieuwe album Travellers In Our Minds: een plaat vol met nu-folk, jazz en popnummers en vooral een album dat je qua songs meeneemt naar een ver verleden. Naar het jaren ’80 en ’90 gevoel, maar soms misschien nog wel verder terug. Er staan een aantal nieuwe songs op, maar ook drie tracks van de EP On The Road. Deze werden opnieuw bewerkt en gearrangeerd door Hans Hollestelle. Het levert al met al een mooi muziekwerkje op. Vol met spannende, warme klanken die zich langzaam voor je ontvouwen wanneer je er vooral aandachtig naar luistert. Een cd vol met melancholieke en sferische liedjes nestelen zich in je hoofd en gaan er niet meer uit. Voorbeelden: Rays Of Sunshine, Peace in Heaven en Catch The Rain. Travellers In Our Minds is zeker geen plaat die je zomaar even tussendoor beluistert.  Hier ga je echt goed voor zitten. Dit album verdient veel luisterbeurten om alle mooie klanken de juiste omarming te gunnen. (Anneke Ruys)

http://plugtenburg.com/index.html