Rue Royale

Rue Royale dit najaar tijdens twee intieme shows in Nederland te zien.

In oktober is Rue Royale voorlopig voor de laatste keer live in Nederland te zien. Na de concerten op 11 oktober in Hedon en op 12 oktober in Bitterzoet zal het Brits-Amerikaanse indiefolkduo gaan genieten van een welverdiende sabbatical in verband met de komst van hun eerste kindje. De kaartverkoop voor de show in Zwolle is per direct gestart via o.a. de website van Hedon, de kaartverkoop voor het optreden in Amsterdam start op zaterdag 23 augustus om 10.00 uur via de website van Paradiso en Ticketmaster Nederland.

Sinds de oprichting in 2006 is Rue Royale onder het motto “Het draait om de reis, niet de bestemming” bijna non-stop op tour geweest. En het resultaat mag er zijn: van kleine koffietentjes tot massaal bezochte festivals en alles er tussen, overal waar Brookln & Ruth Dekker in Europa acte de présence hebben gegeven, hebben zij iedereen voor zich weten te winnen met hun betoverende folk vol prachtige, harmonieuze samenzang.

Dankzij hun vertederende podiumpresentatie heeft Rue Royale niet alleen een gestaag groeiende fanschare, maar kan de band ook steevast rekenen op goede reacties van de pers: “Het laat de mensen in de zaal in vervoering achter. Want deze twee globetrotters zijn meer dan minstrelen. Dit is liefde. Naar elkaar, naar het publiek en geuit in hun liedjes. Het is liefde zonder grenzen. Het is een uur alledaags geluk.”, (3voor12 Zeeland) en “Rue Royale verwent het publiek”, aldus het Friese 3voor12 over het optreden tijdens festival Welcome To The Village.

Ook op plaat weten Brookln en Ruth als geen ander de luisteraar instant kippenvel te bezorgen met fraaie songs als ‘Set Out To Discover’ en ‘Pull Me Like A String’. De wonderschone en op z’n tijd hartverscheurende nummers van Rue Royale zijn een echte aanrader voor liefhebbers van Angus & Julia Stone, Damien Rice, Doves en Elbow.

RUE ROYALE
Zaterdag 11 oktober 2014
Hedon | Zwolle
Entree: € 11,-  (excl. servicekosten)
De kaartverkoop is gestart via www.hedon.nl en via Plato in Zwolle.