TenTem Pies

Nieuw album heet Rebelucionario

Het nieuwe album ‘Rebelucionario’ van TenTemPiés, geproduceerd door Pieter Both (BEEF!), verschijnt op 24 oktober 2014. De band omschrijft de muziek zelf als Damsko Mestizo: een dansbare ‘Amsterdamse mix’ van latin rock, reggae en ska. Zanger Maurino Alarcón geeft de feestnummers een extra lading door de strijdbare teksten, geïnspireerd door politieke kwesties en sociale onrechtvaardigheid. Dit jaar was TenTemPiés te zien op diverse festivals in Nederland, waaronder Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole. De zomer wordt afgesloten met een optreden tijdens Into The Great Wide Open. Op donderdag 23 oktober presenteert TenTemPiés het nieuwe album in de Melkweg in Amsterdam. Een clubtour volgt in januari/februari 2015.

Bekijk hier de videoclip van de eerste single ‘Quiero Saltar’: http://youtu.be/3HtWQX9a8z8

Over TenTemPiés

De barricaden op, maar wel met dansschoenen aan. Dat is de Amsterdams-Chileense band TenTemPiés (‘hou je staande’) in een notendop. Muziek met een boodschap. Zanger Maurino Alarcón is geboren in Nederland in een Chileense familie in ballingschap. Zijn ouders ontvluchten hun vaderland na de staatsgreep van 11 september 1973. Samen met gitarist Jouke Schwarz – half Schots, half Nederlands maar opgegroeid in Chili – richt Maurino in 2008 de band TenTemPiés op. In 2011 verschijnt het debuutalbum ‘Canto Para Gritar’ en sindsdien is de band bijna non-stop op tour: TenTemPiés speelt in Nederland op onder andere Oerol, Paaspop en Festival Mundial en buiten onze landsgrens in Duitsland, Frankrijk, Spanje, China en Chili. Bij terugkomst in Amsterdam brengt TenTemPiés de EP ‘A Casa Tierra’ (2013) uit, met daarop een remix van Perquisite. Deze zomer was de band te zien op diverse festivals, waarna op 24 oktober het nieuwe full-length album wordt uitgebracht.

Over Rebelucionario

De nummers op ‘Rebelucionario’, een combinatie van de woorden ‘rebel’ en ‘revolucionario’, zijn geïnspireerd door sociale en maatschappelijke kwesties wereldwijd. De Spaanstalige teksten zijn geschreven door zanger Maurino Alarcón, zoon van Chileense politieke vluchtelingen. De muziek laat zich kenmerken door opzwepende ritmes, aanstekelijke zanglijnen en vrolijke melodieën. Juanito Ayala, oprichter en vocalist van de Chileense band Juana Fé, een van de essentiële muziekgroepen uit de Latijns-Americaanse ‘fusion’, is als gastvocalist te horen op ‘Prestame Un Segundito’. Deze samenwerking is ontstaan tijdens de tour van  TenTemPiés in Chili in 2013.
Pieter Both (BEEF!, Jah6) vervulde als producer een essentiële rol om de energie van de live shows te vertalen naar een studioalbum. Het album is opgenomen in de Electric Monkey Recording Studio wat zorgde voor een uniek geluid wegens de combinatie van vintage en moderne opnameapparatuur. Frans Hagenaars, mede-oprichter en producer van vele Excelsior-albums, verzorgde de mix van het album en Darius van Helfteren (The Opposites, De Staat) ontfermde zich over de mastering.

LIVE
05 september 2014               Into The Great Wide Open, Vlieland
07 september 2014               Kaapse Havendagen, Rotterdam
23 oktober 2014                     Melkweg, Amsterdam (CD-PRESENTATIE)
25 oktober 2014                     EKKO, Utrecht

Bezetting
Maurino Alarcón (zang, slaggitaar), Jouke Schwarz (sologitaar), Nathan Klumperbeek (basgitaar), Remco Menting (drums), Miguel Padron (percussie), Julius Kaufmann (trompet), Matias Varela (trombone), Marc ManGin (saxofoon).

http://www.tentempies.com/