The Datsuns

BAND LAAT DONKER JAREN ’70 GELUID HOREN OP NIEUW ALBUM DEEP SLEEP.

Op 6 oktober brengt The Datsuns via V2 Records haar nieuwe album Deep Sleep uit. Als voorproefje biedt de band via thedatsuns.com het nummer Caught in The Silver als gratis download aan.

De vier leden van The Datsuns wonen allemaal in verschillende delen van de wereld dus als ze dan eens allemaal in dezelfde stad zijn, moet je die gelegenheid ten volle benutten. En dus werd Deep Sleep in een bliksemsessie van tien dagen geschreven en opgenomen in de Roundhead Studios in Auckland. Het resultaat is een muzikale explosie die komt, alles in vuur en vlam zet en na 34 minuten weer is verdwenen. Zanger-bassist Dolf de Borst: ‘We’re not fucking around. We’re all conscious of the fact that we don’t live close to each other and we’re getting older and people have families, so, if we’re together, we’re going to make records.’

Op Deep Sleep borduurt The Datsuns verder op haar kenmerkende rock&roll geluid en verkent een meer sinister terrein, gevoed door de gezamenlijke liefde voor jaren ’70 proto-metal van bands als Black Sabbath, Deep Purple, Blue Oyster Cult en Bloodrock. Semi-tones worden vermengd met blues riffs waardoor een donkerder geluid ontstaat die beelden oproept van de super schurken uit de cultfilms van de jaren ‘70. Terwijl The Datsuns aan het werk was aan Deep Sleep raakte ze geïnteresseerd in de Franse comic Kris Kool uit 1970 gemaakt door de psychedelische cultartiest Caza (Philippe Cazaumayou). Geïnspireerd door en dolenthousiast over zijn werk nam The Datsuns contact op met de inmiddels 72-jarige Caza en vroeg hem of ze een van zijn werken mocht gebruiken voor de cover van Deep Sleep, omdat zijn stijl helemaal aansluit bij het geluid dat The Datsuns op het nieuwe album laat horen. Na de release van Deep Sleep gaat The Datsuns op tournee door Europa. Data worden binnenkort bekendgemaakt.

Meer informatie: www.thedatsuns.com | www.facebook.com/thedatsuns