The Medics

Nieuw album verschijnt op 3 oktober.

De Utrechtse indie popband The Medics is terug met een nieuw album! Het was even stil, maar nu komt dan eindelijk het tweede album. Drie jaar na de release van het debuutalbum, zal op 3 oktober a.s. hun tweede album ‘Choose Your Battle’ uitkomen.

Met het eerste album ‘Dance Into The Dark’ en hitsingle ‘City’ (bekend van de populaire voetbalgame FIFA 12) speelt The Medics zich drie jaar geleden wereldwijd in de kijker. Airplay op radio (3FM Serious Talent) en TV (o.a. De Wereld Draait Door), optredens op bijna alle bekende podia en festivals volgen. ’Alle nummers kwamen recht uit ons hart. Een gouden tijd. Het was één groot avontuur: onderweg, backstage en op het podium’, zegt zanger Daniel Langeveld. Dan wordt het stil. De band maakt een zware periode door en staat op het punt van stoppen. Als eind 2013 de rook is opgetrokken, is de relatie tussen de bandleden sterker dan ooit. The Medics is terug, met als nieuwste aanwinst de Zweedse toetsenist/gitarist Daniel Hallin.

Het tweede album ‘Choose Your Battle’ is opgenomen in verschillende studio’s (o.a. Wisseloord en Mailmen) en de band werkt samen met mensen van diverse pluimage. Mede hierdoor luistert de plaat als een prettig divers geheel, met tracks als ‘We Are Not Alone’ (80’s geïnspireerd synth-anthem), ‘Something In The Water’ (energieke pop/rock), ‘Under My Skin’ (zomerse pop) en ‘A World Ago’. ‘Something In The Water’ is de eerste single en vorige week is het nieuwe nummer ‘Under My Skin’ online gegaan, dat je hier kunt beluisteren.

‘A World Ago’ is een intense pianosong, geschreven en opgenomen met de Britse singer/songwriter Andy Burrows (bekend van Razorlight, We Are Scientists en Smith & Burrows). ’Het klikte meteen met Andy. ‘A World Ago’ is in een paar uur tijd op een valse piano geschreven. Daarna zijn we samen de kroeg ingedoken in Amsterdam. Toen ik naar huis fietste, ben ik van mijn fiets gelazerd. Enkele maanden later hebben we het nummer in Londen opgenomen. Naast een paar flinke littekens heb ik nu dus ook een muzikaal aandenken aan de samenwerking met Andy’, vertelt Langeveld.

Choose Your Battle is gemixt door Guido Aalbers en in Wisseloord gemasterd door Pier-Durk Hogeterp. 22 augustus komt de single ‘We Are Not Alone’ uit. Het album verschijnt op 3 oktober 2014 en in oktober/november komt er een albumtour aan. Binnenkort meer info!

Vorige week waren de jongens live te horen in de 3FM Freaknacht van Barend en Wijnand. Je kunt de twee nummers hier beluisteren:

– ‘Under My Skin’

– ‘We Are Not Alone’

The Medics

Daniel Langeveld – zang

Bryan Hokkeling – drums

Jarl Hector – gitaar

Johan van de Werken – bas & zang

Daniel Hallin – toetsen, gitaar & zang

Live (binnenkort meer data)

23-aug-14 MuteSounds Festival – Scheveningen

30-aug-14 Uitmarkt – Amsterdam