Tindersticks

BAND VOOR EENMALIG CONCERT NAAR TIVOLIVREDENBURG IN UTRECHT.

De Britse band tindersticks komt op 9 februari 2015 naar Utrecht voor een eenmalige show in TivoliVredenburg (Grote Zaal). Dit zal het eerste concert zijn in Nederland sinds hun uitverkochte jubileumconcert uit 2013 in het Amsterdamse Concertgebouw. De kaartverkoop start op zaterdag 30 augustus om 10:00 uur.

Vorig jaar vierde het muzikale gezelschap rondom de vaste kern Stuart Staples (zang), David Boutler (keyboards) en Neil Fraser (gitaar) hun twintigste verjaardag. Dit deden zij met het uitbrengen van het album ‘Across Six Leap Years’ en een tour langs een aantal Europese hoofdsteden.

tindersticks werd in 1993 opgericht. Hun (titelloze) debuutalbum kon al meteen rekenen op veel enthousiasme en lof. In totaal verschenen er 9 studioalbums, waarvan de laatste officiële plaat ‘The Something Rain’ uit 2012 dateert.

Kenmerkend voor de muziek van tindersticks zijn enerzijds de literaire teksten, die op zwoele wijze en met een opvallende bariton stem worden voorgedragen en anderzijds de melancholische, indringende en meeslepende omlijsting daarvan. Ondanks de dramatiek die de sound van tindersticks karakteriseert, wist de band altijd, maar zeker vanaf 1999 met het uitbrengen van ‘Simple Pleasure’, een toegankelijk en soulvol geluid neer te zetten.

Meer informatie over tindersticks is te vinden op www.tindersticks.co.uk.

Kaarten voor het concert in TivoliVredenburg kunnen besteld worden via de website van het podium. De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de website van het podium te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

foto: Hans Kreutzer