Wolf Alice

BRITSE BAND BRENGT ‘CREATURE SONGS EP’ OOK IN NEDERLAND UIT.

Dé Britse hype van 2013 Wolf Alice bracht onlangs in eigen land hun jongste EP ‘Creature Songs’ uit met daarop o.a. de erg aanstekelijke en bij velen op repeat staande single ‘Moaning Lisa Smile’ (zie videoclip). In aanloop naar hun full length album dat begin 2015 moet verschijnen, is ‘Creature Songs’ (Dirty Hit/Caroline Benelux) nu ook officieel in Nederland uit. Op de 3voor12 Luisterpaal is de EP nu in z’n geheel te beluisteren.

Wolf Alice, met frontvrouw Ellie Roswell aan het roer, is ook in ons land belangrijk terrein aan het winnen. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar hun recente optreden op London Calling. Aan de hoge verwachtingen werd probleemloos voldaan dankzij een gespierde en indrukwekkende show, die na afloop als een van de hoogtepunten werd bestempeld.

In 2010 zag Wolf Alice het levenslicht. Aanvankelijk als folkband, maar gaandeweg uitgegroeid tot een energieke indie rock band, die een voortreffelijk evenwicht heeft gevonden tussen ingetogen en meeslepende gitaarpop en ruige en energieke grunge-achtige rock. Beide contrasten gaan feilloos in elkaar over, waardoor de sterke melodieën fier overeind blijven staan en de warme, dromerige en mystiek aandoende zang aan de aandacht niet ontsnapt.

Het eerste wapenfeit van Wolf Alice is de single ‘Leaving You’. Deze werd o.a. opgepikt door BBC Radio 1 en besproken door het toonaangevende NME in hun ‘Radar’ rubriek. Later volgden de singles ‘Fluffy’ en ‘Bros’ voordat de band  met de uitstekend ontvangen EP ‘Blush’ uitkwam. In december 2013 werden ze uitgeroepen tot band waarover in dat jaar het meest werd geblogd door BBC Radio 6.