Akwasi

Amsterdamse rapper brengt soloalbum uit.

Op 10 oktober komt het eerste solo album van de Amsterdamse rap artiest en theatermaker Akwasi uit, getiteld “Daar Ergens”.

Dit eerste volledige Akwasi album is het logisch vervolg op het “Daar Ergens minialbum” dat in het voorjaar van 2014 uitkwam.

“Daar Ergens” is opgenomen in de Second Moon Studio op Terschelling.

Voor de productie tekenen twee jonge talenten in het vak: Drummakid en Esco.

Chopsz en Delic zijn verantwoordelijk voor de mix van het album.

Akwasi, Amsterdammer en geboren in 1988 uit Ghanese ouders, heeft met hiphopformatie Zwart Licht naam gemaakt in de Nederlandse scene.

Op platenlabel Top Notch verschenen drie albums van Zwart Licht, te weten “Bliksemschicht” (2009), “No JuJu” (2010) en “Leeroy Draait Door” (2012).

Naast optredens en producties bij Zwart Licht vond Akwasi nog voldoende tijd om af te studeren aan de Toneelacademie Maastricht en schreef hij in die periode verschillende voorstellingen.

Eén van deze voorstellingen, genaamd “Daar Ergens”, werd voorzien van muziek, bestaande uit bewerkingen van het oeuvre van Bram Vermeulen.

Het album “Daar Ergens” is een combinatie van hiphop en pop, geïnspireerd door en met bewerkingen van de inmiddels 10 jaar overleden zanger/theatermaker Bram Vermeulen, die een grote inspiratiebron vormt voor Akwasi.

De rapper heeft besloten dit project via zijn eigen onderneming Neerlands Dope op de markt te brengen, waarmee de Nederlandse muziekindustrie in ieder geval weer een mooi label rijker is.

www.akwasi.net