Appelpop 2014 Vrijdag

Zonovergoten eerste festivaldag met optredens van onder meer Kaiser Chiefs en BLOF.

Appelpop is een tweedaags popfestival dat jaarlijks in Tiel georganiseerd wordt door Stichting Muziekstad Tiel (SMT). Het is het grootste gratis muziekfestival van Nederland en vindt elke tweede vrijdag en zaterdag van september plaats op de Waalkade.

Wat ooit begon als een extraatje tijdens het Fruitcorso in 1992 groeide uit tot een professioneel, opzichzelfstaand festival met nationale bekendheid. De reacties van publiek en pers waren enthousiast en de organisator beantwoordde aan de roep om herhaling.

Ook dit jaar mag het festival weer honderdduizenden bezoekers ontvangen. Op de vrijdag – dag een van het festival – mocht het publiek genieten van onder meer Kaiser Chiefs, Kraantje Pappie, Nielson, VanVelzen, Skip & Die en BLOF genieten.

Fotografie: Hans Kreutzer