Beck

Zanger met eerste optreden in zeven jaar.

Na het verschijnen van zijn sterke twaalfde album Morning Phase deed Beck op 8 september 2014 de Heineken Music Hall aan. Morning Phase is Becks eerste album sinds 2008 en het HMH-concert zijn eerste Nederlandse optreden in 7 jaar.

Beck startte jaren geleden aan wat uiteindelijk Morning Phase zou worden, maar maakte het album pas recent af. Het is een prachtige plaat geworden, die enigszins doet denken aan Sea Change (2002) en wereldwijd uitstekend is ontvangen.

Legendarisch Pinkpop optreden
Beck brak door met ‘slacker anthem’ Loser. Critici en fans sloten de muzikale duizendpoot massaal in de armen dankzij Odelay (1996), waarop hij folk, blues, lo-fi, country, pop en hiphop op weergaloze wijze combineerde. Met dat meesterwerk onder de armen speelde hij een jaar later Pinkpop plat. Sterke albums als Mutations, Midnite Vultures en Sea Change volgden, maar pas dit jaar waren critici het erover eens dat Morning Phase Beck in optima forma was: 13 songs, prachtig gearrangeerd en opgenomen. Dezelfde groep muzikanten vergezelt Beck 8 september op het podium van de Heineken Music Hall. @Heineken Music Hall

Fotografie: Luuk Denekamp