Benefietgala

Succesvol Benefietgala voor thuisloze jongeren in uitverkochte Koninklijke Schouwburg

Het Benefietgala voor thuisloze jongeren, dat maandagavond plaats vond in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, is een groot succes geworden. De opbrengst van het evenement komt geheel ten goede aan de Jongeren Academie Talent in Zich (JATIZ), die thuisloze jongeren in de regio Haaglanden helpt hun leven te herpakken. Uitgaande van hun talenten en hun eigen kracht worden zij begeleid naar werk, scholing, stage of een leer/werktraject. Behalve de opbrengst in geld heeft het Gala ook vrijwilligers opgeleverd die de jongeren gaan begeleiden. Tevens hebben een aantal bedrijven kortlopende stages en proefwerkplekken voor deze jongeren aangeboden.

Voor een uitverkocht huis traden onder meer belangeloos op Herman van Veen, Dinand Woesthoff, Eric Koller, Tijl Beckand en het Haags Koninklijk Conservatorium Orkest. De presentatie was in handen van woordvirtuoos Jörgen Raymann en Funda Müjde, de cabaretière die met dwarslaesie net een fietstocht van 4000 km naar Istanboel achter de rug heeft.

Fotografie: Sebastiaan Nederhoed