Chris Dave & The Drumhedz

Virtuoze drummer in MC Theater.

Maandag 3 november presenteert MC Theater de virtuoze drummer Chris Dave.

Man vs Machine

Chris Dave is helft mens en helft drummachine. Al 25 jaar spreekt hij tot het publiek in een virtuose taal van kicks, snares en hi-hats. Chris wordt geroemd om zijn veelzijdigheid en spreekt achter de drums vloeiend jazz-, soul-, hiphop- en r&b. Zijn vermogen verschillende genres te spelen maakt hem de favoriete drummer van jouw favoriete artiest.

Chris Dave drumt voor…

Adele, Maxwell, Beyoncé, Janet Jackson, Wynton Marsalis, Lalah Hathaway, Sonny Rollins, Mos Def, Erykah Badu, Jill Scott, A Tribe Called Quest, Sa Ra en nog veel meer. Ook was hij jarenlang de vaste drummer van D’Angelo en Robert Glasper.

Questlove -zelf ook geen onverdienstelijke drummer- zei over hem:

“Chris Dave is probably the most dangerous drummer alive. He is totally reinventing just  what you can do with drums.”

Chris Dave & The Drumhedz

tussen het spelen voor de sterren vindt Chris Dave de tijd om met zijn band The Drumhedz

te touren. De band bestaat uit steeds wisselende maar altijd even briljante muzikanten. De band speelt alles van jazz tot hiphop en van r&b tot rock. Zo nu en dan komt er een cover voorbij van Jimi Hendrix of Fela Kuti, een nummer geïnspireerd op Radiohead of J Dilla of een andere muzikale verrassing.

Line-up:

Chris Dave: drums
Nick McNack: bas
Isaiah Sharkey: gitaar
Kebbi Williams: saxofoon en fluit

Datum: maandag 3 november

Start: 20:30, deuren open 19:30
Tickets: € 12,00 (excl. servicekosten)