Encore Festival

EERSTE EDITIE ENCORE FESTIVAL IN AMSTERDAM VOLLEDIG UITVERKOCHT.

Outdoorversie net zo succesvol als wekelijkse hiphop- en R&B-clubnacht

De eerste editie van Encore Festival kan niet anders dan een overweldigend succes worden genoemd, want met 10.000 bezoekers is het festival volledig uitverkocht. Spetterende optredens van nationale en internationale dj’s en live acts, een unieke randprogrammering, een ongekend divers publiek en een nazomers zonnetje zorgen voor een bijzondere feeststemming op de Amsterdamse NDSM-werf. Organisatoren Melkweg, Greenhouse Talent en Encore maken bekend dat het festival volgend jaar terugkeert.

Vanaf 13.00 uur vanmiddag staat de NDSM-werf in Amsterdam volledig in het teken van hiphop, R&B en aanverwante stijlen waarbij de crème de la crème van live acts en dj’s acte de présence geven.

Grote verrassing van de dag was het optreden van R&B-ster Ryan Leslie, die op het laatste moment werd ingevlogen om de zieke Mack Wilds te vervangen. Een naam die niet misstaat tussen andere topartiesten als Pusha T, Jazzy Jeff, Kid Ink en Ty Dolla $ign. De hoogtepunten tot dusver zijn het wervelende optreden van de dynamische Vic Mensa, een energieke show van de Amsterdamse rapper Adje en de soulvolle shows van Pink Oculus en Full Crate x Mar. De hitmedley van Encore All Stars, bestaande uit artiesten als Hef, Kleine Viezerik, HydroBoy en Jebroer, zorgde eveneens voor een kolkende tent bij de Live Stage. Ook de diverse randprogrammering kan rekenen op een warm onthaal bij het publiek.

Volgend jaar keert Encore Festival terug: de datum en locatie van deze tweede editie worden later dit jaar bekend gemaakt.