Katie Melua

BRITS STEMWONDER KATIE MELUA OP NIGHT OF THE PROMS.

Zojuist is bekend gemaakt dat Katie Melua, naast Duitsland, ook tijdens de Nederlandse editie van Night of the Proms van de partij is. Op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 november deelt ze het podium met de eerder aangekondigde artiesten Nile Rodgers & Chic, CeeLo Green en accordeontalent Ksenija Sidorova.

Met Katie Melua halen de organisatoren niet alleen een getalenteerde zangeres, maar tegelijkertijd een van de grootste artiesten uit Groot Brittannië van het millennium in huis. Het succesverhaal van deze in Georgië geboren zangeres begon in 2003 met de debuutsingle ‘The Closest Thing To Crazy’. Toen ze twee jaar later ‘Nine Million Bicycles’ van het album ‘Piece by Piece’ uitbracht, had ze direct een monsterhit te pakken. Deze single stond maar liefst 11 weken op de nummer 1 positie in Nederland. De release van het daaropvolgende album ‘Pictures’ (2007) maakte van Katie Melua zelfs de wereldwijd best verkopende Britse artieste van dat jaar. Dit album was al platinum voordat het daadwerkelijk in de winkels lag.

In haar carrière verkocht Katie Melua meer dan 11 miljoen albums en behaalde ze meer dan 56 platinum awards. Met haar betoverende uitstraling en bijzondere stem brengt de 30-jarige zangeres songs met diepte.

Night of the Proms2014

Donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 november. Ahoy – Rotterdam

Aanvang: 20.00 uur. Entree vanaf € 34 (excl. servicekosten)

Foto: Esmee Burgersdijk