Mark Knopfler

Dire Straits-frontman geeft concert in Amsterdam.

Dire Straits-frontman Mark Knopfler komt voor een exclusief concert naar Nederland. Als onderdeel van de tour ter promotie van zijn aanstaande nieuwe album ‘Tracker’ treedt hij op zaterdag 6 juni op in de ZiggoDome in Amsterdam. De voorverkoop begint vrijdag 26 september om 10.00 uur.

Knopfler, die momenteel de laatste hand legt aan de opnamen voor ‘Tracker’ in zijn studio in West-Londen, British Grove, treedt op met een zevenkoppige band waarvan de meeste leden al bijna twee decennia lang met hem samenwerken: Guy Fletcher (keyboards), Richard Bennett (gitaar), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (tin whistle en fluit), John McCusker (viool en cittern), Glenn Worf (bas), en Ian Thomas (drums).

De internationale tournee loopt van mei tot augustus 2015 en biedt fans de eerste mogelijkheid de nummers van ‘Tracker’ live te horen. Het album verschijnt in januari.

‘Tracker’ is het negende soloalbum van Mark Knopfler, een reeks die begon in 1996 met Golden Heart. Het album bevat gastbijdragen van Ruth Moody, Bruce Molsky, Nigel Hitchcock en Phil Cunningham. Knopfler, die meerdere Grammy’s won, combineert wrange teksten met zijn gitaartalent en scoorde in het verleden zowel als frontman van de band Dire Straits als solo grote hits, waaronder ‘Money For Nothing’, ‘Sultans Of Swing’, ‘Private Investigations’, ‘Walk of Life’, ‘Twisting By The Pool’, ‘Calling Elvis’, ‘What It Is’ en ‘Sailing To Philadelphia’. Hij werkte samen met talloze andere artiesten zoals Bob Dylan, Eric Clapton, Randy Newman, Van Morrison en Emmylou Harris. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de muziek voor films als Cal, Local Hero en ThePrincess Bride.

An evening with Mark Knopfler and band

Zaterdag 6 juni, Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur

Entree: € 44, € 49, € 54, € 59