Nile Rodgers

FREAK OUT! INTERNATIONALE SUPERSTER OP NIGHT OF THE PROMS.

Nu de vijfentwintigste editie van Night of the Proms dichterbij komt, kunnen we nog een naam aan deze jubileum editie toevoegen. Exclusief voor de concerten in Ahoy Rotterdam voegen de organisatoren met Nile Rodgers & CHIC tegelijkertijd een wereldster van formaat én een drievoudig Grammy Award-winnaar (2014) aan het programma toe. Night of the Proms vindt van 20 t/m 22 november plaats in Ahoy Rotterdam.

Afgelopen weekend nog, bracht Nile Rodgers een record aantal mensen op de been op het Electric Picnic Festival in Dublin. Verder staat hij bekend om zijn recente samenwerkingen met onder meer Daft Punk (Random Access Memories met o.a. Get Lucky), Avicii (Lay Me Down feat. Adam Lambert), en Sam Smith, de veelbelovende Britse singer-songwriter.

Nile Rodgers, de mede-oprichter van CHIC, is naast muzikant ook een veelgevraagde componist, arrangeur en gitarist. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke producers in de geschiedenis van de popmuziek. In de jaren zeventig lanceerde hij het ene verkoopsucces na het andere, met nummers zoals ‘Le Freak’, ‘I Want Your Love’ en ‘Good Times’. Ook een aantal van de grootste hits in de carrière van onder meer Madonna, David Bowie, Duran Duran en Diana Ross kwamen tot stand dankzij zijn medewerking. Door zijn recente samenwerking met Daft Punk – met wie hij begin dit jaar drie Grammy-nominaties verzilverde in de categorie Album of the Year’, ‘Record of the Year’ en ‘Best Pop Group/Duo Performance’, schoot de populariteit van Nile Rodgers verder de hoogte in. Zo deelde hij onlangs nog het podium met legendes als Prince, Stevie Wonder en Johnny Marr, bekend van The Smiths.

Toen bij hem enkele jaren geleden kanker werd vastgesteld, bleef Nile Rodgers niet bij de pakken neerzitten. Hij besloot naast de medische therapie ook zijn eigen therapie te beginnen: zoveel mogelijk muziek maken. In mei dit jaar schreef hij op zijn blog hoezeer zijn optredens met Night of the Proms in 2011 in Duitsland hem in die moeilijke periode met hoop gevuld hebben. Tegenwoordig vliegt de inmiddels 61-jarige Rodgers de wereld rond van optreden naar optreden, terwijl hij tussendoor verder blijft werken aan nieuwe releases.

NIGHT OF THE PROMS 2014

Donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 november, Ahoy, Rotterdam

Aanvang: 20.00 uur. Entree: vanaf € 34 (excl. servicekosten)

Foto: Anneke Ruys