Die Antwoord

Band op 29 januari naar de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Op donderdag 29 januari 2015 komt Die Antwoord voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam.  De voorverkoop hiervoor begint vrijdag 31 oktober om 10:00 uur.

Sinds 2008 weet Die Antwoord het publiek te verrassen met confronterende en controversiële teksten over rauwe hip hop- en ravebeats. De groep, bestaande uit Ninja, ¥o-Landi Vi$$er en DJ Hi-Tek, neemt geen blad voor de mond en schuwt niets of niemand. Hun videoclips zijn vaak ware kunstige en angstaanjagende documenten.

In 2010 brak Die Antwoord door toen de, door de Zuid-Afrikaanse cinematograaf Rob Malpage (in samenwerking met Ninja) geproduceerde, video “Enter the Ninja” viral ging. Vervolgens brachten ze hun debuutalbum $O$ online uit en gingen ze op tour over de hele wereld. In dat jaar stonden ze ook meteen op Lowlands. In 2011 volgde het album Ten$Ion met daarop oa de single “I Fink U Freeky”.

In de zomer van 2014 bracht Die Antwoord hun 3e album uit, Donker Mag. Ook dit jaar stonden ze weer op Lowlands maar nu in de Alpha tent. Daar bewezen ze dat hun liveshow nog steeds een bijzondere ervaring is, en stilstaan voor het publiek eigenlijk niet mogelijk blijft.

Kijk hier naar de videoclip van de single “Pitbull Terrier” van het album Donker Mag: https://www.youtube.com/watch?v=JvMXVHVr72A