Lady Dandelion

Debuutalbum Funabulism op 26 oktober gepresenteerd in Odeon.

Zondag 26 oktober zal de presentatie van Funambulism, het debuutalbum van Lady Dandelion, plaatsvinden in Odeon te Amsterdam. Lady Dandelion is het duo project van violist Sietse van Gorkom en zangeres en toneelschool studente Kirsten Berkx.

Na jaren als violist bij o.a. The Kyteman Orchestra, Red Limo String Quartet, Janne Schra en Mark Lanegan gespeeld te hebben presenteert Sietse van Gorkom nu voor het eerst zijn eigen project. Hij was al enige tijd op zoek naar een zangeres en tekstschrijver bij zijn melancholische triphop beats. Hij vond deze in de jonge talentvolle zangeres Kirsten Berkx die hem via Facebook benaderde voor een toneelschool project. Binnen een jaar schreven zij een twintigtal sfeervolle songs die af en toe doen denken aan Massive Attack, Portishead en Björk. Het opmerkelijke debuutalbum, getiteld ‘Funambulism’, is geproduceerd door Van Gorkom en wordt op 27 oktober uitgebracht.

www.ladydandelion.com