LIVE

LIVE terug met nieuw album.

Na een lange periode van stilte komt de multi platinum, alternatieve rock band +LIVE+ terug met een nieuw album THE TURN op 3 November.

Het nieuwe album zal 11 songs bevatten en komt uit op THINK LOUD RECORDINGS / PIAS. De band bestaat tegenwoordig uit oudgedienden Chad Taylor (Guitar & Backing Vocals), Patrick Dahlheimer (Bass and Percussion), Chad Gracey (Drums and Percussion) en aangevuld met nieuwe zanger Chris Shinn (Lead Vocals & Guitar). Het album is een co-productie van Jerry Harrison en de band zelf. Het was ook Harrison die reeds eerder al drie album van de band produceerde: 1991’s Mental Jewelry, 1995’s Throwing Copper and 1999’s The Distance to Here.

Als kick off heeft de band een Pledge Music campagne gelanceerd (http://www.pledgemusic.com/projects/live) afgelopen Augustus, waarbij een deel van de opbrengst gaat naar Musicians On Call.

Chad Taylor over het aantrekken van Shinn als de nieuwe zanger: “a veteran artist that brought a new dimension of musical skill andcredibility to the table. The only name suggested by all three of us was Chris Shinn. There was no audition process. We simply called our friend and asked if he wanted to make +LIVE+ music.”

Het verschijnen van de nieuwe plaat gaat gepaard met de 20ste verjaardag van het album Throwing Copper , die maar liefst acht miljoen keer verkocht is en de mega hits “I alone”, “Selling the Drama” en “Lightning Crashes” opleverden. Met drie #1 albums in Nederland en meer dan 20 miljoen albums wereldwijd verkocht is +LIVE+  klaar voor het volgende hoofdstuk in hun reeds aanzienlijk carriere.

De band zal begin November een korte Europese tour doen en op 7 November staan ze in de Melkweg, Amsterdam.