Mini Mansions

Band releast nieuw album met o.a. Alex Turner en Brian Wilson.

De Californische band Mini Mansions kondigt hun nieuwe album The Great Pretenders aan. De plaat bevat samenwerkingen met Alex Turner (Arctic Monkeys) en Brian Wilson en zal begin 2015 verschijnen. De eerste single ‘Death Is A Girl’ is nu te beluisteren en hangt naar zowel uptempo psychedelische pop als 80’s new wave.

Mini Mansions is in 2009 opgericht door Zach Dawes, Tyler Parkford en Queens of the Stone Age bassist Michael Shuman. Datzelfde jaar bracht de band hun eerste EP Mini Mansions in eigen beheer uit. Nu is het tijd voor een volledig album getiteld The Great Pretenders. De band rondt op het moment een reeks support shows voor Arctic Monkey in Amerika af. Afgelopen zaterdag voegde Alex Turner zich bij Mini Mansions op het podium voor de uitvoering van albumtrack Vertigo.

Volgend jaar komt de band naar Europa en verzorgt het voorprogramma van de gehele Europese tour van Royal Blood. Op 16 maart 2015 staan ze in Paradiso, Amsterdam.