Slipknot

Band komt in 2015 weer naar Amsterdam.

Op zondag 1 februari 2015 komt Slipknot voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag op 10:00 uur.

Sinds hun oprichting in 1995 heeft Slipknot keihard gewerkt om een van de grootste metalbands in het genre te worden. Hun agressieve, maar melodieuze songs komen live misschien nog wel het beste tot hun recht. De altijd weergaloze shows, met elk bandlid in de zo herkenbare maskers, barsten van de energie. Het leek de band jarenlang voor de wind te gaan.

Tot in 2010 oprichter en bassist Paul Gray dood in een hotelkamer werd aangetroffen. Het maakte de toekomst van Slipknot uiterst onzeker. Hoewel de band nog wel enkele grote shows gedaan heeft,  vroegen bandleden Corey Taylor, M. Shawn “Clown” Crahan, Jim Root, Mick Thomson, Chris Fehn, Sid Wilson en Craig Jones zich af of ze ooit nog een plaat zouden maken.

Na een tijd van rouw kreeg de band in 2013 toch weer ideeën over het maken van een vijfde studioalbum. “There was a weird moment when we figured out that it was going to take all of us to fill in the blank Paul’s creativity had left,” zegt Taylor. “That’s just how creative he was. In a lot of ways, this brought out the ‘Inner Paul’ in everybody.”

Volgens Taylor is Slipknot weer terug gegaan naar een “angrier place”, en dat zal te horen zijn op hun nieuwe album .5: The Gray Chapter dat op 17 oktober uitkomt in Nederland.

Met nieuwe maskers, een geheel nieuwe touropzet en nieuwe muziek is Slipknot er klaar voor om de Heineken Music Hall te laten zien dat ze er nog zijn. Of zoals Taylor uitlegt: ”We make pieces of art. We make fists of fury. We make bursts of musical fucking frenetic energy, and we always will. We’re here to stay.”

SLIPKNOT – PREPARE FOR HELL TOUR 2015

Zondag 1 februari 2015, Heineken Music Hall – Amsterdam

Aanvang: 19:00 uur, Entree €49,-  (excl servicekosten)