Amatorski

Folk, electronica met soundscapes in Merleyn.

De Belgische band Amatorski vermengt invloeden uit folk, electronica met soundscapes en bijzondere teksten.

Hun EP ‘Same Stars We Shared’ (2010) is hier een goed voorbeeld van. De teksten op dit album werden geïnspireerd door liefdesbrieven uit de Tweede Wereldoorlog die de oma van zangeres Inne Eysermans schreef. Op het podium gebruikt het kwartet een verscheidenheid aan instrumenten om het publiek mee te nemen in hun droomwereld.

‘From Clay to Figures’ is de titel van hun tweede langspeler. Zangeres Inne zocht de eenzaamheid en afzondering door de tekst in New York en Hamburg te schrijven. De schetsen en ideeën stuurde ze naar gitarist Sebastiaan van den Branden, die nieuwe lagen toevoegde. Door de voortdurende wisselwerking namen de nieuwe nummers geleidelijk hun definitieve vorm aan. Rijke texturen waaronder vintage keyboards, blazersarrangementen, drums en een scala aan electronische en akoestische geluiden. @Merleyn

Fotografie: Hans Kreutzer