De Dijk Pim Kops

Pim Kops (De Dijk) exposeert foto’s van Amsterdam in Amstelkerk.

Van 25 november 2014 t/m 2 januari 2015 is in de Amstelkerk te Amsterdam werk te zien van muzikant/fotograaf Pim Kops.

Pim Kops (1957) houdt zich van jongs af aan intensief bezig met muziek, tekenen en fotograferen.

In de zeventiger jaren begon hij zelf zijn foto’s af te drukken. Eerst op de middelbare school in Amsterdam en later in de doka van fotograaf Cas Oorthuys.

Sinds begin jaren tachtig maakt Kops deel uit van de band De Dijk, waarmee hij nu al meer dan dertig jaar platen opneemt en langs de concertpodia toert.
Naast De Dijk speelt hij regelmatig met andere muzikanten uit binnen- en buitenland, zowel in de studio als op het podium. Met het Avalanche Quartet maakte hij twee albums en treedt hij op in de periodes dat De Dijk niet speelt.

Vanaf 1997 pakte Kops, naast het musiceren, het tekenen en schilderen weer op. Hij was met drie schilderijen vertegenwoordigd op de expositie Rembrandt 2000 in Den Haag. Ook is werk van hem te zien geweest in Boymans en het Rembrandthuis.

In 2009 schafte hij een kleine digitale Leica-camera aan, die hij altijd op zak heeft. Sindsdien maakt hij dagelijks foto’s van zijn geliefde stad Amsterdam, zoals Olie, Breitner en Eilers dat meer dan een eeuw geleden ook al deden.
In het boek Amsterdam, the Essence van David Beckett werd een aantal van zijn foto’s gepubliceerd en in 2015 komt zijn eigen boek met foto’s van Amsterdam uit.

Expositie Pim Kops – Foto’s van Amsterdam

25 november 2014 t/m 2 januari 2015 in de Amstelkerk, Amstelveld 10 te Amsterdam

geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

Website:  http://pimkops.viewbook.com/

Videotrailer:  http://vimeo.com/110720941