Ellen Foley

Zangeres terug met nieuwe band.

Ellen Foley is in ieders geheugen gebrand dankzij het stuk zang dat begint met “Stop Right There! I Wanna Know Right Now …”, dat ze zong in duet met Meatloaf.

Van het album Bat out of Hell waar dit nummer (Paradise by The Dashboard Light) op stond werden meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Volgens sommige bronnen daarmee het best verkochte album ooit.

Ellen koos, ondanks dit succes, voor de moeilijke weg. Ze trad niet op in de videoclip van het nummer; zangeres Karla Devito verving haar en lip-syncte haar zang. Ellen scoorde als solo-artieste nummer één hits (ook in België en Nederland) met de nummers  What’s a Matter Baby en We Belong to the Night, die nog wekelijks op radio te horen zijn.

Ze had een stormachtige relatie met Mick Jones van The Clash die haar tweede solo-album produceerde en die over haar de song “Should I Stay Or Should I Go” schreef!

Ellen was eigenlijk actrice van opleiding en kreeg gaandeweg rollen aangeboden in zowel films (Tootsie, Cocktail, Fatal Attraction, Married To The Mob) en musicals op Broadway.

Ellen is terug en heeft een eigen band (The Worried Men). Ze nam een nieuw studioalbum op (“About Time” – release in de Benelux op 25/09/2014) en er komt een boek over haar leven (“Stop Right There!”). Het gerucht gaat dat Jim Steinman die het album voor Meat Loaf schreef bezig is met een nieuw nummer voor Ellen Foley, Karla DeVito en Meat Loaf. Ze speelt ook nog een hoofdrol in de film “Lies I Told My Little Sister” (2014) en komt in november 2014 naar België en Nederland op tournee (Europese première)! @LuxorLive

Fotografie: Rob Herstel