Foxygen

Dynamisch duo uit Los Angeles treedt op in Paradiso Noord, de Tolhuistuin.

Foxygen zijn Sam France en Jonathan Rado uit Los Angeles. De twee zijn beïnvloed door The Rolling Stones, The Kinks, The Velvet Underground en David Bowie – maar dan rauwer en ongepolijster. Het duo debuteerde in 2012 met het bejubelde debuut  ‘Take the Kids Off Broadway’. Het tweede album ‘We Are the 21st Century Ambassadors of Peace and Magic’ kwam een jaartje later uit en werd  wederom zeer goed ontvangen. Ook dit jaar brengt Foxygen een album uit. De plaat heet ‘…And Star Power’ en de eerste single ‘How Can You Really’ belooft veel goeds voor de rest van het album. Foxygen legt alvast zelf even uit hoe het album gaat klinken: “psych-ward folk, cartoon fantasia, soft-rock indulgences, D&D doomrock and paranoid bathroom stompers”. @Paradiso

Fotografie: Luuk Denekamp