Kasabian

Gedreven optreden in de HMH.

Op 6 november stond Kasabian in de Heineken Music Hall.

48:13, de titel en de totale speeltijd van het nieuwe, vijfde album van Kasabian, is het product van een voortdurende revolutie en de muzikale experimenten die de band gedurende hun 10-jarig bestaan en vier voorgaande studio-albums heeft ondergaan. Op dit nieuwe album is het zanger en gitarist Sergio Pizzorno, tevens songwriter en producer van 48:13, gelukt om zowel elektronische als gitaarmuziek alsmede hiphop, de drie muzikale stromingen waarbinnen Kasabian opereert, perfect samen te laten vloeien.

De live geschiedenis van Kasabian in Nederland begint in de bovenzaal van Paradiso, op 27 oktober 2004 tijdens de jaarlijkse Noodlanding. Een jaar later stroomde de Melkweg vol met nieuw verworven fans, daarna de grote zaal van Paradiso en er volgden, behalve een uitverkochte clubtour, uitzinnige shows op Pinkpop en Lowlands. Twee jaar geleden liet Kasabian in de Heineken Music Hall zien dat ze sinds hun oprichting in 1999, de typische Manchester-sound flink nieuw leven in geblazen hebben, met hun benevelde feestmuziek. De zaal stond volledig op z’n kop, compleet met beukende beats, psychedelische gitaren en de explosieve frontman Tom Meighan die het publiek nog eens extra opzweepte. Dit deden de vrienden uit Leicester op 6 november 2014, nog eens dunnetjes over. @HMH