Motel Mozaique

FESTIVAL BELEEFT 15E EDITIE IN 2015.

Motel Mozaique maakt zich op voor de 15e editie van het kunstenfestival op vrijdag 10 en zaterdag 11 april 2015 in Rotterdam. Het programma bestaat elk jaar uit bekende en minder bekende, maar vooral, zeer interessante muziekacts, theatermakers, dansgezelschappen en beeldend kunstenaars. De eerste namen van het programma zijn bekend: o.a. de muziekacts Ibeyi (FR), Adult Jazz (UK) en Sea Change (NO) en performer Jan Martens (BE) zijn te zien op Motel Mozaique. De kaartverkoop start op vrijdag 28 november om 11.00 uur. Snelle beslissers profiteren van een ‘Early Bird’ korting, dit geldt zowel voor passe-partouts als dagkaarten.

De eerste namen die bekend zijn gemaakt voor Motel Mozaique 2015 zijn: Ibeyi, bestaand uit de Franse tweelingzusjes Naomi en Lisa Diaz (dochters van Miguel ‘Anga’ Diaz, een Cubaanse percussionist die bij Buena Vista Social Club speelde) die mysterieuze liedjes met spaarzame instrumentatie maken, vooral de prachtige stemmen van Naomi en Lisa. Aldult Jazz (UK) versmelt indiepop met vleugjes jazz en experiment, Virginia Wing (UK) brengt dromerige noisepop, Sea Change (NO) heeft een sterke Scandinavische sound en vibe die is geïnspireerd op artiesten als Fever Ray, Lykke Li en Robyn, en de jonge Amsterdamse band The Mysterons maakt naar eigen zeggen ‘Psych, groove-‘n-garage’.

De Amerikaanse performance kunstenaar Connor Schumacher speelt de voorstelling ‘I trust in this life we will have another moment alone’ en de talentvolle Belgische choreograaf en danser Jan Martens is te zien met zijn solo ‘Ode to the attempt’.
‘You win some, you lose some’ is een Rotterdams verhalenproject over geluk, toeval en overleven. Samen met Rotterdammers uit de marge verkenden documentairemakers Lieke & Bieke één jaar lang ‘de maakbaarheid van het geluk’. Het resultaat is een spraakmakende verhalenmachine die verborgen verhalen en unieke inzichten bundelt en laat horen.

Tot de festivallocaties behoren dit jaar de Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein, De Gouvernestraat, Rotown, Paradijskerk en Cultuurpodium Perron.

De kaartverkoop voor Motel Mozaique 2015 start op vrijdag 28 november om 11.00 uur via de website van Motel Mozaique. Zowel tickets voor vrijdag 10 of zaterdag 11 april als passe-partouts voor beide dagen zijn tegen een gereduceerd early bird-tarief verkrijgbaar. Een dagkaart kost voorlopig €32,50 en een passe-partout €60. In een later stadium worden deze prijzen verhoogd naar €37,50 en €65.

Kijk voor meer informatie over het festival en het programma op www.motelmozaique.nl

Motel Mozaique is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl