System of a Down

BAND VOOR CONCERT NAAR AMSTERDAM.

Op vrijdag 17 april 2015 is de Ziggo Dome het toneel voor een concert van System of a Down. In het kader van de ‘Wake Up The Souls Tour’ komt de band nog eens naar de geliefde zaal in Amsterdam. De voorverkoop van dit concert begint aanstaande zaterdag 29 november om 10.00 uur via www.ticketservice.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

In 2002 stond System of a Down zowel in de Heineken Music Hall als op Pinkpop. Drie jaar later deden ze Ahoy aan en in augustus vorig jaar Ziggo Dome. Dat laatste optreden zullen ze volgend jaar nog eens dunnetjes overdoen, maar dan onder de noemer ‘Wake Up The Souls’. Met deze tour wil de band stilstaan bij de Armeense genocide, 100 jaar geleden. System of a Down verklaart: “By demanding a truthful and just resolution of the Armenian Genocide we are saying Never Again to all genocides.”

‘Chop Suey’, de grootste hitsingle van System of a Down, uitgebracht in 2001, is feitelijk een gedicht over de genocidecrisis in Armenië. Het is de vier bandleden, met alle vier Armeense roots, sowieso niet vreemd om zich over zaken als deze uit te laten. Ook andere politieke en sociale gebeurtenissen passeren regelmatig de revue, maar altijd in een opzwepend jasje. De muziek van System of a Down kenmerkt zich door een enorm tempo en progressieve structuren, continu balancerend tussen 80’s underground trash metal en alternatieve rock uit de jaren negentig. Dat het op vrijdag 17 april ondanks de zware thematiek weer een feestje wordt in de Ziggo Dome staat dan ook als een paal boven water.

OOR presents

System of a Down – Wake Up The Souls Tour

Vrijdag 17 april 2015, Ziggo Dome Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 39, 44 en € 49 (excl.servicekosten)