The Godfather

Tijdloos meesterwerk eenmalig met live orkest in de Heineken Music Hall.

Op woensdag 28 oktober 2015 zal ‘The Godfather’, het tijdloze meesterwerk van Francis Ford Coppola uit 1972, in HD op groot scherm vertoond worden in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Tijdens deze speciale screening wordt de onsterfelijke filmmuziek van Nino Rota live ten gehore gebracht door het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen o.l.v. de Amerikaanse dirigent Justin Freer. De kaartverkoop voor The Godfather Live in Concert start op vrijdag 21 november om 10.00 uur via Ticketmaster Nederland.

The Godfather Live in Concert is een eerbetoon aan één van de grootste filmklassiekers aller tijden. ‘The Godfather’ vertelt het verhaal van de Corleone familie en hun rivaliteit met de andere New Yorkse misdaadfamilies. We zien hoe Don Vito Corleone (een weergaloze Marlon Brando) langzaam maar zeker zijn macht overdraagt aan zijn jongste zoon Michael (Al Pacino), die in de loop van de film transformeert van buitenstaander in een meedogenloze maffiabaas. ‘The Godfather’ kreeg destijds drie belangrijke Oscars (Beste Film, Beste Acteur en Best Bewerkt Scenario) en staat steevast in de top drie van belangrijkste films ooit.

Nino Rota componeerde de herkenbare soundtrack met een aantal thema’s die onlosmakelijk verbonden zijn met de klassiek geworden filmscènes. Dirigent Justin Freer zal samen met het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen de muziek tot leven wekken. Freer begon zijn professionele carrière als dirigent op zestienjarige leeftijd en leerde de klappen van de zweep kennen onder mentorschap van de legendarische componist en dirigent Jerry Goldsmith.

Live zullen ‘Main Title – The Godfather Waltz’ (openingsmuziek met trompet), ‘Apollonia’, ‘The Baptism’ en ‘The Godfather Finale’ de integraal geprojecteerde, ondertitelde en geremasterde film in HD nog dramatischer ondersteunen. Beleef op 28 oktober 2015 The Godfather Live in Concert in de Heineken Music Hall: deze eenmalige filmvertoning met live begeleiding door het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen is een uniek aanbod voor de liefhebbers van filmklassiekers!

 

Voorverkoop
De kaartverkoop voor The Godfather Live in Concert start op vrijdag 21 november om 10.00 uur via de website van Ticketmaster Nederland, 0900 – 300 1250 (€ 0,60 p/m) en de bekende voorverkoopadressen.

Woensdag 28 oktober 2015
THE GODFATHER LIVE IN CONCERT
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: vanaf € 49,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur