Walter Trout

Blueszanger op zaterdag 28 november 2015 in Carré.

Eind volgend jaar komt Walter Trout voor een concert naar Nederland. Op zaterdag 28 november geeft de blueszanger een concert in Carré in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

2014 had in het teken moeten staan van zijn 25-jarig jubileum als soloartiest. Helaas was de zanger genoodzaakt zijn optredens dit jaar af te gelasten wegens gezondheidsomstandigheden. Hij onderging eerder dit jaar een levensreddende levertransplantatie. Op het nieuwe album The Blues Came Calling, dat hij eerder dit jaar uitbracht, is te horen wat deze ziekte met hem doet. Walter legt zijn ziel op dit album bloot en uit zijn waardering voor het leven. Hij wil niets liever dan weer op het podium staan om zijn muziek te delen met zijn trouwe fans. De nummers van dit bijzondere album zal hij voor het eerst live ten gehore brengen tijdens zijn optredens volgend jaar.

Walter Trout begon zijn carrière ruim 40 jaar geleden als gitarist in de bands van Jesse Ed Davis, John Lee Hooker en Canned Heat. Hij werd door John Mayall benaderd voor de Bluesbreakers waar hij vijf jaar lang in speelde. Vervolgens besloot hij onder zijn eigen naam door te gaan. De zanger/gitarist stelde zijn eigen band samen met Jimmy Trapp op basgitaar, Daniel ‘Mongo’ Abrams op hammondorgel en drummer Leroy Larson. In 1991 werd hun debuutalbum ‘Life in the Jungle’ uitgebracht.

Walter Trout – I’m Back

Zaterdag 28 november 2015. Koninklijk Theater Carré –  Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur Entree: € 35, € 38, € 41 en € 44 (excl. servicekosten)

foto: www.waltertrout.com