Wouter Hamel

Zanger pakt TivoliVredenburg met gemak in.

Wouter Hamel stond op vrijdagavond 28 november met zijn The Pompadour Sessions show in het Utrechtse TivoliVredenburg. In de intieme Pandora zaal bracht hij de liedjes van zijn meest recente plaat Madame Pompadour waarop Hamel een nieuwe weg inslaat. Jazz maakt plaats voor een aangenaam soulachtige popgeluid en dat klinkt uitstekend!

In TivoliVredenburg laat hij samen met zijn enthousiaste vijfkoppige band horen dat hij alle uithoeken van de lichte muziek goed bestudeerd heeft. De show is een verzameling van verschillende stijlen. Duidelijk is dat het predikaat ‘jazz-zanger’ al lang niet meer bij hem past. De Hamel van nu is breder, een allround singer-songwriter waarvoor de wereld open ligt. En waarvan we in de toekomst nog veel meer mogen verwachten.

Fotografie: Loes van de Kraats