Yann Tiersen

Franse multi-instrumentalist en componist komt naar Rotterdamse Schouwburg.

Aanleiding hiervoor is zijn achtste studio-album getiteld ‘∞ (Infinity)’, dat afgelopen mei uit is gekomen. De kaartverkoop voor deze show start op vrijdag 21 november om 10.00 uur.

Sinds 1995 bouwt Yann Tiersen een rijke en indrukwekkende discografie op. Hoewel hij een klassieke achtergrond heeft, is hij gaandeweg steeds meer de kant op gegaan van rock en electronica. Dit heeft geresulteerd in een eclectische mix van (post)rock en ambient waarbij het filmische karakter nooit ver weg is. Zijn bekendheid nam een enorme vlucht dankzij zijn zeer succesvolle soundtracks van de beroemde films ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ en ‘Good bye, Lenin!’.

Met ‘8 (Infinity)’ heeft Tiersen zijn oorspronkelijk basis opgezocht. Zo gebruikt hij weer speelgoedinstrumenten zoals hij dat op zijn vroegere werken deed. Tiersen licht toe: “The idea was to start with toy instruments as a reference to my early works, then manipulate the sounds electronically as far as possible to end up with a new base. I took that base and added a new layer of acoustic instruments, and repeated the same process. Finally I repeated the process with strings, so the all album was a constant back and forth from acoustic to electronic to electric to digital, back to analogue. Then all back the other way.”
YANN TIERSEN

& support

maandag 16 februari 2015

Rotterdamse Schouwburg (Grote Zaal – vrij staan / zitten)

Zaal open: 19.30 uur / aanvang programma 20.00 uur

Tickets a € 27,50 (ex. servicekosten) zijn vanaf vrijdag 21 november om 10.00 uur verkrijgbaar via de voorverkoopadressen van de Rotterdamse Schouwburg, Ticketmaster en de website van Motel Mozaique.

yanntiersen.com  |  rotterdamseschouwburg.nl  |  motelmozaique.nl