Kodaline

Band komt in februari met nieuw album.

Op 6 februari brengt de Ierse band Kodaline hun nieuwe album ‘Coming Up For Air’ uit. Dit is de opvolger van debuutalbum ‘A Perfect World’ uit 2013. Eerste single ‘Honest’ is gisteren gereleased.

Kodaline is terug. Met hun debuutalbum scoorde de band hits met ‘All I Want’ en ‘High Hopes’. ‘All I Want’ was onder andere te horen in Grey’s Anatomy en was de soundtrack van de film ‘The Fault In Our Stars’. Het album ‘A Perfect World’ verkocht wereldwijd meer dan 350.000 exemplaren. Bovendien stond het 9 weken op #1 in thuisland Ierland.

Voor de opnames van het nieuwe album vertrok de band naar Los Angeles en werkte daar onder andere samen aan de single ‘Honest’ met Jacknife Lee, een Ierse producer die eerder al samenwerkte met U2 en Snow Patrol. De band was onder de indruk van de aanpak van de producer: “Jacknife opened our eyes to different ways of working. He gave us a lesson in experimentation. The way he records is amazing. He has everything in the studio turned on, synths all over the place, instruments everywhere. If you want to play something, you pick it up.” Aldus bassist Jason Boland.

Luister hier naar de nieuwe single: Kodaline – Honest

Leuk feitje: het nummer ‘The One’ afkomstig van het album is oorspronkelijk geschreven door de band voor hun technicus.

Kodaline bestaat uit zanger Steve Garrigan, gitarist Mark Prendergast, bassist Jason Boland en drummer Vinny May. De band speelde in Nederland op festivals als Eurosonic, Lowlands en stond twee keer op Pinkpop.