Oliver Heldens

Nieuwe single ‘Koala’ eindigt op vijfde plek in UK.

De Nederlandse dj/producer Oliver Heldens heeft opnieuw de top 5 in Engeland gehaald. Zijn single ‘Last All Night (Koala)’ kwam vandaag op de vijfde positie van de officiële Britse hitlijst binnen. Het is de tweede maal dit jaar dat de 19-jarige dj zo hoog in de prestigieuze chart terecht komt, eerder dit jaar scoorde Oliver Heldens een Britse nummer 1-hit met ‘Gecko (Overdrive)’, wat zijn doorbraak naar de rest van de wereld betekende.

‘Last All Night (Koala)’ volgt hetzelfde pad als zijn voorganger. Het in juli verschenen nummer werd aanvankelijk een festivalhit onder de titel ‘Koala’. Aan de instrumentale track werden vervolgens de vocalen van Brits zangeres KStewart toegevoegd, wat leidde tot een nieuwe versie, het begin oktober verschenen ‘Last All Night (Koala)’. Deze versie is nu een hit geworden onder het grote publiek, binnenkomend op nummer 5 in Groot Brittanië.

2014 is hiermee officieel het doorbraakjaar van Oliver Heldens geworden. De Nederlandse dj zag deze zomer al zijn nummer ‘Gecko (Overdrive)’ binnenkomen op #1 in zowel de Britse Singles Chart als Dance Chart. De track verdiende er zelfs een gouden plaat, na meer dan 500.000 verkochte exemplaren. Vervolgens toerde Heldens over de hele wereld, optredend op de grootste festivals van Europa en Azië tot de VS en Zuid-Amerika.

Ondertussen bleef de Nederlander nieuwe muziek uitbrengen. Samen met Sander van Doorn produceerde hij ‘This’, en met Nederlands duo Mr. Belt & Wezol scoorde hij een flinke clubhit met ‘Pikachu’. Daarnaast maakte hij remixen van ondermeer Tiësto’s albumtrack ‘Light Years Away’, van  The Voyagers’ track ‘A Lot Like Love’ en een nieuwe versie van danceklassieker ‘Can’t Stop Playing’ van Dr Kucho & Gregor Salto.

Oliver Heldens ontvangt overal lovende woorden. Brits radio-dj/smaakmaker Pete Tong noemde hem ‘one of the producers of the year’ en nodigde hem uit om tijdens zijn show de prestigieuze Essential Mix te doen. En de veelgebruikte liedjesherkenningsapp Shazam zag eerder al ‘Koala’ uitgroeien tot één van de meest gezochte danceplaten; het bedrijf voorspelde dat Heldens in 2015 waarschijnlijk een volgende stap naar dj-sterrendom zou maken.

De cijfers onderstrepen het succes. De 19-jarige dj kwam dit jaar op nummer 34 binnen in de fameuze DJ Mag Top 100. Met wederom een nieuwe hitsingle op zak lijkt hij af te stevenen op een overtreffend 2015.