Red Vultures

Band komt in maart met debuutalbum.

We schrijven medio 2012. Ineens is daar – ogenschijnlijk uit het niets – een rockwervelwind genaamd Red Vultures.

Begonnen als vrijblijvend muzikaal project met muzikanten van Within Temptation, Heideroosjes, My Favorite Scar en Vals Licht nemen de Vultures in twee jaar tijd 2 EP’s en 3 video’s op. Bovendien geven ze een aantal overtuigende (festival)shows waarmee ze de aandacht trekken van programmeurs, rockliefhebbers en kritische muziekjournalisten. Allemaal op eigen kracht – 100% DIY.

Frontman Tony de Bruijn: “Red Vultures is op de klassieke manier ontstaan, zonder vooropgezet plan. Gewoon een paar maten die vrijblijvend met elkaar gingen jammen om stoom af te blazen. Binnen no-time hadden we vier nummers af die we badass rock doopten: no nonsense pure rock, vol passie en recht uit het hart. Geen concessies, geen poespas. Eigenzinnige, eigenwijze, energieke maar bovenal aanstekelijke songs met brute riffs en catchy melodieën.”

Debuutalbum Damn Pretty op 28 maart 2015
Inmiddels hebben de vier rockmotherf*ckers hun optimale bandbezetting en eigen geluid gevonden. Dus wordt het tijd voor een heuse debuutplaat. Die verschijnt eind maart 2015 via het eigen platenlabel Selfie Records. De titel: Damn Pretty. Branie? Jazeker. Bravoure? Check. Immers: deze loud from the south-band bláákt van zelfvertrouwen.

Wees gerust: de albumtitel gaat gepaard met een zelfrelativerende knipoog, aldus bassist Patrick de Kok: “De bandleden draaien allemaal al een poos mee in de muziek. Maar deze routiniers zijn wél enorm gretig; als pubers die net hun allereerste band hebben opgericht met het doel de wereld te veroveren! Die primitieve drang om gehóórd te willen worden is onze brandstof. Tegelijkertijd zijn we muzikaal oud en wijs genoeg om de realiteit niet uit het oog te verliezen. Ons primaire doel is om Red Vultures op traditionele rock-‘n’-rollwijze laten groeien middels opvallende, energieke en pakkende songs waaraan we live nog een extra explosieve dimensie toevoegen en toeschouwers van hun sokken willen blazen.”

Nieuwe track en video half januari 2015 – show op MOMfest 31 januari 2015
Momenteel legt de band de laatste hand aan de afronding van Damn Pretty, die zoals gezegd op 28 maart 2015 zal verschijnen. Maar eerst wordt half januari 2015 nog een gloednieuwe track (tevens video) uitgebracht van het aankomende debuutalbum, als aanloop naar de eerste show in het nieuwe jaar: MOMfest in het Noord-Brabantse Mariaheide.