Spain

AMERIKAANSE BAND VOOR DRIE SHOWS NAAR NEDERLAND.

Op maandag 9 februari is de band Spain te zien in Merleyn, op woensdag 11 februari in de Muziekgieterij en op woensdag 11 maart in Paradiso. De kaartverkoop voor de concerten van de band onder leiding van Josh Haden (zoon van jazzbassist Charlie) in Nijmegen en Maastricht is per direct gestart, de kaartverkoop voor het optreden in Amsterdam start op zaterdag 13 december om 10.00 uur.

Tussen 1995 en 2001 gooide Josh Haden en zijn band Spain hoge ogen met hun poëtische, plechtig voortschrijdende slowcore, ergens op het kruispunt van rock, country, jazz en lounge. Na drie prachtige albums verdween Spain in 2002 echter geruisloos. Het “Best of”-album ‘Spirituals‘ (2003) leek het einde van de groep uit Los Angeles te bevestigen.

Pas in 2007 kwam Haden met Spain terug. In eerst instantie trad de band puur live op met oude songs. Maar met de toevoeging van enkele nieuwe bandleden werden voorzichtig nieuwe songs geschreven en opgenomen. Met ‘The Soul Of Spain‘ kwam er in 2012 na maar liefst 13 jaar dan ook eindelijk een nieuw studioalbum van Spain uit. Hierop klinkt de band soms iets minder verstild en uitgebeend als in het verleden, maar in de meeste songs gaat Haden verder waar hij op de intense liefdesliedjesplaat ‘I Believe’ gebleven was: langzaam, stemmig en betoverend melodieus. Samen met het afgelopen februari uitgebrachte album ‘Sargent Place’  heeft de band een meer dan geslaagde comeback gemaakt.  

SPAIN

Maandag 9 februari
Merleyn | Nijmegen
Entree: € 12,- (excl. servicekosten)
De kaartverkoop is per direct gestart via de website van Doornroosje en aan de kassa.

Woensdag 11 februari
+ support act Jeff Beadle
Muziekgieterij | Maastricht
Entree: € 15,- (excl. servicekosten)
De kaartverkoop is per direct gestart via de website van Eventim, de outlets van Eventim en aan de kassa.

Woensdag 11 maart
Paradiso | Amsterdam
Entree: € 12,50 (excl. servicekosten + lidmaatschap)
De kaartverkoop start op zaterdag 13 december om 10.00 uur via de website van Paradiso, Ticketmaster Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor meer informatie over Spain op www.spaintheband.com of op Facebook.