U2

U2 KONDIGT iNNOCENCE + eXPERIENCE TOUR 2015 AAN.

8 & 9 september in Ziggo Dome Amsterdam

De data voor de U2 iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour 2015 zijn vandaag bekendgemaakt door Live Nation. De iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour, die in 2015 begint, brengt U2 voor het eerst sinds tien jaar weer naar de grotere concertzalen en gaat gedurende het eerste jaar langs 19 steden over de hele wereld, met twee shows per stad. Een complete lijst van de tour wordt hieronder weergegeven. De kaartverkoop hiervan start op maandag 8 december. Daarnaast staan er ook nog speciale shows in Dublin gepland voor het einde van het jaar vanwege het Music Generation project dat door U2 werd geïnitieerd. Meer informatie hierover wordt zo spoedig mogelijk naar buiten gebracht.

De aankondiging van de tour volgt op de release van het dertiende studioalbum Songs Of Innocence, dat werd weggegeven aan abonnees van U2.com en door Apple aan meer dan een half miljard internationale gebruikers van de iTunes Music Store. Sindsdien is Songs of Innocence 81 miljoen keer gestreamd en door 30 miljoen fans gedownload.

“We are going to try to have a completely different feeling from night one to night two,” aldus Bono, “and have some fun playing with the idea of innocence and experience. More to be revealed!”

“Er wordt altijd met veel enthousiasme uitgekeken naar de concerten van U2, en zo hoort het ook,” zegt Arthur Fogel, president van Global Touring. “Als vervolg op de 360° Tour, die vele records brak, verrast het mij dat ze nog steeds zo revolutionair bezig zijn, al is de setting dit keer wat intiemer.”

De kaartverkoop voor de U2 iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour 2015 start aanstaande maandag 8 december. Zoals gebruikelijk is er een exclusieve pre-sale voor leden van de U2 fanclub, vanaf donderdag 4 december 10.00 uur tot zaterdag 6 december 12.00 uur. In de pre-sale zijn zowel staanplaatsen als zitplaatsen beschikbaar.