Chet Faker

AUSTRALISCHE SINGER-SONGWRITER OP 17 JUNI NAAR UTRECHT.

Op 17 juni komt Chet Faker naar Nederland. De populaire Australische singer-songwriter is dan met zijn soulvolle combinatie van indiepop en electronica te zien in het Utrechtse TivoliVredenburg (zaal: Ronda). De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 20 december om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van TivoliVredenburg.

Chet Faker is de artiestennaam van Nick Murphy. In 2012 begint zijn muzikale carrière nadat hij per ongeluk een internethype veroorzaakt met zijn uitvoering van de wereldwijde hit ‘No Diggity’ van de band Blackstreet. In navolging hierop brengt hij zijn EP ‘Thinking in Textures’ uit waarvoor hij in Australië een Gouden Plaat ontvangt.

Ook in ons land krijgt Chet Faker al vroeg de aandacht die hij verdient. De Australiër weet meteen al zijn eerste show, in het Rotterdamse Rotown, uit te verkopen. Dit optreden wordt door het publiek zelfs uitgeroepen tot het beste “Rotown Concert” van 2013. Op de jongste editie van Lowlands weet hij opnieuw te imponeren en bewijst hij veel groter te zijn dan de tent waarin hij is geprogrammeerd. Afgelopen november herhaalt hij dit kunststukje nog een keer in een ver van te voren uitverkocht Paradiso.

Dit jaar debuteerde Chet Faker met zijn studioalbum ‘Built on Glass’. Een frisse plaat waarop hij op boeiende en intrigerende wijze verschillende muziekstijlen bij elkaar brengt. Indiepop, jazz, soul en r&b worden schijnbaar moeiteloos vermengd met electronica, wat een prachtig en indrukwekkend resultaat oplevert. Niet voor niets wordt op ‘Built on Glass’ zowel in Nederland als internationaal zeer enthousiast gereageerd.

Meer informatie over Chet Faker is te vinden op www.chetfaker.com.