De Dijk

BAND OP 13 JUNI NAAR DE HEINEKEN MUSIC HALL AMSTERDAM.

Op zaterdag 13 juni 2015 geeft De Dijk een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het ‘Dansen op het Allemansplein’ concert is vernoemd naar het onlangs uitgebrachte album ‘Allemansplein’. De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag 19 december om 10.00 uur.

Met hun 15e studioalbum ‘Allemansplein’ gaat de band terug in de tijd. Frontman Huub van der Lubbe vertelt: “Een van de belangrijkste thema’s is toch wel geschiedenis. We kijken naar het verloop van de tijd”. Met ‘Allemansplein’ weet de band voor de tweede keer dit jaar met een album binnen te komen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Iets wat een Nederlandse artiest of popgroep nooit eerder is gelukt. In april van dit jaar stond De Dijk al eerder in de Heineken Music Hall voor maar liefst twee concerten. De Dijk staat bekend om zijn energieke live optredens.

 

De Dijk is sinds de oprichting in 1981 uitgegroeid tot een van Nederlands succesvolste bands. De Amsterdammers scoorden talloze hits zoals ‘Bloedend hart’, ‘Dansen op de vulkaan’ en ‘Als ze er niet is’. De 33-jarige geschiedenis van de band kent dan ook vele hoogtepunten zoals tal van gouden en platina platen en andere awards en prijzen waaronder de Popprijs en de Edison Oeuvreprijs. Ook is de groep dit jaar met maar liefst 15 nummers vertegenwoordigd in de Top 2000. De Dijk is een band die blijft groeien, zelfs na ruim 30 jaar.

DE DIJK – DANSEN OP HET ALLEMANSPLEIN

Zaterdag 13 juni 2015, Heineken Music Hall – Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur. Entree: vanaf € 35 (excl. servicekosten)

Foto: Harold Versteeg