Metalcon

Derde editie metalfestival barst los.

Op zaterdag 23 en zondag 24 mei 2015 vindt in Musicon in Den Haag de derde editie van het nieuwe metalfestival Metalcon plaats. De eerste twee edities waren ruim vantevoren uitverkocht, en organisator Dennis Kuiper heeft samen met Musicon besloten om voor de komende editie groter dan ooit uit te pakken! Twee keer zo groot, om precies te zijn!

Inmiddels is bekend dat er op het tweedaags festival maar liefst zestien bands spelen. Het complete programma is nu al bekend!

Op zaterdag speelt o.a. deathmetalband Sinister, die al sinds 1988 niet zozeer aan de weg timmert, als meer de weg in kwestie plaveit met het zuiverste metaal. Bruut, snel en hard, dat zijn de kernwoorden waarmee je Sinisters muziek beschrijft. Na meerdere wereldtours, waar festivals als Hellfest, Eindhoven Metal Meeting en 70000 Tons of Metal onderdeel van uitmaakten, staan ze dan nu in het metalwalhalla van Den Haag: Musicon!

Daarnaast is op de zaterdag, waarop de deathmetal de boventoon voert, ook The Monolith Deathcult, te bewonderen. De band staat bekend om hun liefde voor het publiek, wat zich uit in een spetterende show vol nummers die je de eerste keer dat je ze hoort al herkend.
In 2014 stonden zij onder andere op Graspop en Neurotic Deathfest. Hun recentste album, Tetragrammaton, wordt in de scene gezien als “één van de opwindendste platen die in 2013 het daglicht zag”.

Op de zondag prijkt Dew Scented bovenaan de poster. Voor de liefhebbers die het festival in de gaten gehouden hebben, nauwelijks een verrassing, want de bandbezetting overlapt met die van I Chaos, die de eerste editie van Metalcon uitverkocht. De sound van de Duitse band bevindt zich in een perfect evenwicht tussen thrash- en deathmetal. Momenteel wordt er gewerkt aan het tiende album. Over de hele wereld heeft men de band al kunnen bewonderen, en op zondag 24 mei vind je ze in muziekcafé Musicon!

Ook op zondag kan de metalhead genieten van female-fronted metalband Izegrim. Het viertal speelt thrashmetal met invloeden van deathmetal, en sluit daarmee perfect aan op Dew Scented. Vuig, rauw, en ongepolijst, maar enorm krachtig brult en gromt frontvrouw Marloes Voskuil over de retestrakke riffs en opzwepende dubbele bas heen. De Zutphense band bracht in 2013 het album ‘Congress of the Insane’ uit, dat door de pers uitbundig ontvangen werd.

Naast deze vier legendarische grootheden staan Dictated, Cliteater, Ethereal, Edge of Serenity, Spartan, Variscythe, Divine Sins, Illucinoma, Magnacult, Teethgrinder, The Ulex en
By Demons Be Driven op de lijst.

Kaarten voor Metalcon zijn te koop via de website van Musicon:http://musicon.nl/tickets, en kosten € 35,- voor beide dagen, of € 22,- voor een dagkaart. Indien beschikbaar zijn dagkaarten aan de deur verkrijgbaar voor € 30,-.
Metalcon wordt georganiseerd door Dennis Kuiper, in samenwerking met Musicon en Bazart. Metalcon wordt mede mogelijk gemaakt door Attitude Holland, Monster Energy Drink en Programmeursoverleg Popmuziek Den Haag.

Metalcon
Zaterdag 23 en zondag 24 mei 2015
Aanvang: 15.00 uur
Muziekcafé Musicon
Soestdijksekade 345, Den Haag
Kaarten verkrijgbaar viahttp://musicon.nl/tickets
Facebookevent: https://facebook.com/events/869964879710779