Sherry Dyanne

Zangeres presenteert favoriete Blue Note Records liedjes.

Op zondag 1 februari 2015 zingt soul- & jazz-zangeres Sherry Dyanne haar favoriete Blue Note Records als zij haar succesvolle reeks ‘Sherry Sundays’ voort zet in Café SamSam in Breda. Sherry Sundays zijn lunchconcerten op zondagmiddag waarbij Sherry Dyanne repertoire van haar album ‘Sing Me a Song’ zingt, afgewisseld met muziek van artiesten die haar inspireren.

Na edities met muziek van o.a. Pharrell, Beyoncé en soundtracks uit films van regisseur Quentin Tarantino, heeft de zangeres zich voor de volgende Sherry Sundays laten inspireren door het bekendste jazzlabel ter wereld: Blue Note Records. Naast BIRD in Rotterdam en de North Sea Jazz Club in Amsterdam doet Sherry Dyanne nu dus ook Café SamSam in Breda aan en sluit ze haar Blue Note “tour” af in het Muziekgebouw in Eindhoven tijdens de maandelijkse Blue Note ClubSessions.

“Ik ben een groot bewonderaar van Blue Note Records. Zo veel  artiesten die er (nog steeds) toe doen in de jazz hebben een connectie met het label. Veel van die artiesten gelden als grote inspiratiebron voor mij zoals Norah Jones, Chat Baker, Miles Davis en the list goes on! Ik kan niet wachten om mijn favoriete Blue Note klassiekers een eigen Sherry touch mee te geven. Er is zoveel te kiezen!” – Sherry Dyanne

Blue Note Records

75 jaar geleden werd in New York het jazzlabel Blue Note Records opgericht door Alfred Lion, Max Margulis en Francis Wolff. Het iconische label bracht gedurende haar hele geschiedenis jazzplaten van hoge kwaliteit uit en doet tegenwoordig niet anders. Donald Byrd, Art Blakey, Dianne Reeves, Dr. John, Annie Lennox, Herbie Hancock en artiesten van de jongere generatie zoals Gregory Porter, Jose James, Robert Glasper en Jamie Cullum hebben bij het label onderdak gevonden.

Sherry Dyanne

Sherry Dyanne bracht enkele jaren geleden haar debuut cd ‘Sing Me a Song’ uit, dat op 11 zenders tot album van de week verkozen werd en vier sterren kreeg van Nu.nl, Jazzism en Grazia. Haar stem voert je mee naar de dagen van Billie Holiday, Dinah Washington, versgebakken appeltaart en nostalgische jazzclubs. Ze stond onder andere op het podium met Sheila E., Michael Franti, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Alain Clark. Vorig jaar speelde ze onder meer voor volle zalen op het North Sea Jazz Festival in Nederland en Curaçao.

Sherry Sunday Agenda

Zo 1 feb @ Café SamSam, Breda

Zo 8 feb @ BIRD, Rotterdam

Zo 22 feb @ North Sea Jazz Club, Amsterdam

Za 8 mrt @ Muziekgebouw, Eindhoven