Down The Rabbit Hole

Nieuwe toevoegingen aan programma.

De eerste editie van Down The Rabbit Hole was met zo’n 10.000 bezoekers een groot succes. Ook dit jaar bestaat het festival uit drie tenten waarin het muziekprogramma zich vanaf het begin van de middag tot diep in de nacht afspeelt. Daarnaast zijn er diverse gebiedjes met elk hun eigen sfeer, aankleding en uitstraling en worden het bos en meer ook bij het festivalterrein betrokken. Nieuw dit jaar is dat de vrijdag een volledige festivaldag wordt en dat bezoekers al op donderdag naar het terrein kunnen komen om hun tent op te zetten. Voor Down The Rabbit Hole worden alleen drie-dagenkaarten verkocht.

Vandaag worden de volgende namen aan het programma toegevoegd:

Iggy Pop: De oerkracht van Iggy Pop is een voorbeeld voor alle melkmuilen van nu, die met een hagelwit T-shirt en de nieuwe gitaar van paps onder een carport garagerock staan te maken. De peetvader van de punk tikt in april de 68 jaar aan, maar heeft al even lang de ballen van een 16-jarige – en de afgetrainde fysiek to match.                 

FKA twigs: Muziek komt en gaat, al dan niet meeliftend op vluchtig sterrenstof van hypes en hun meesters. FKA twigs is here to stay, al was het maar omdat deze ongrijpbare alleskunner weigert om daar fucks om te geven. De Britse regisseert haar eigen video’s, choreografeert haar shows zelf en windt ’s werelds grootste producers als warme dropveters om haar vinger.                                                                                                                  

Flying Lotus: Steven Ellison presenteert met zijn nieuwe album You’re Dead een heel nieuw hoofdstuk in zijn eigen jongensboek. Wat begon als een hoognodig experiment – jazz meets electronics – werd een grensverleggend standaardwerk, dat met dikke stift onderstreept waarom Flying Lotus als pionier zo gerespecteerd wordt. Freejazz, breakbeats, shreddende gitaren, dope dingen; Ellison vervlecht wat bijna niemand durft.

Damian ‘Junior Gong’ Marley: Reggaeroyalty is steeds dunner gezaaid, maar Damian Marley heeft bonafide blauw bloed in zijn aderen stromen. Junior Gong – een verwijzing naar Tuff Gong, de bijnaam van pa Bob – is de jongste van de Marleys en kan zich makkelijk met de hele familie meten. Net als de meesten in zijn gezin, is ook Damian een klassiek gevalletje trickle-down reggaenomics, waarbij vaders Jah-gegeven talent van generatie op generatie wordt doorgegeven. En dan mag de lustig experimenterende Damian misschien het buitenste beentje van de Jamaicaanse dynastie zijn, hij is ook de meest succesvolle.
                                   
Max Richter:
Als componist maakte Max Richter enkele van de meest zinneprikkelende muziekstukken van deze eeuw. Richter is half maestro, half werkpaard en produceert, remixt en componeert binnen het neo-klassieke spectrum letterlijk al het mogelijke én meer; van filmscores en balletten tot video-installaties, ambient en minimal music.                                    

Songhoy Blues: Deze vier jonge mannen uit Mali ontmoetten elkaar in de zuidelijke hoofdstad Bamako, verdreven door boze baardmannen met sobere regels en harde hand. Om de sound van de Songhoy, ooit een machtig volk in het Mali tussen Timboektoe en Gao, levend te houden begonnen Garba Touré en zijn nieuwe vrienden een band: Songhoy Blues. Hun homegrown woestijnblues met authentieke Malinese ritmes trok al snel de aandacht van Africa Express, dat het kwartet onder Damon Albarns vleugels naar Engeland haalde om debuutalbum Music in Exile met Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs) op te nemen.

King Gizzard & The Lizard Wizard: Australië en gruizige psychedelica gaan de laatste jaren nog beter samen dan koala’s en eucalyptus. King Gizzard & the Lizard Wizard volgt in de voetstappen van Oz-genoten als Tame Impala en Pond, maar doet dat in een dieselspugende DayGlo-hotrod met zeven paar voeten en een baksteen op het gaspedaal.                 

JD McPherson: JD McPherson is op het eerste gezicht een nieuwerwetse rebel rouser met vintage mics en instrumenten in dezelfde lijn als Pokey LaFarge en Nick Waterhouse. Rock & roll, rhythm & blues, rockabilly, stand-up bass; de Amerikaan weet waar ze in de jaren vijftig de lekkerste mosterd haalden. McPherson is oude school nieuwe stijl en heeft ook veel liefde voor Wu-Tang en The Smiths, en ruimt tijdens zijn shows ook graag tijd in voor een fijn country- of skadeuntje.                 

Misun: Nostalgie hoeft geen weemoedig pruilende affaire te zijn. Het Amerikaanse Misun zet electropop volop in het zonnetje en doet dat met de grootste glimlach, de kortste minirok en het hoogste haar. Naar goed Sixties-gebruik tippen frontlady Misun Wojcik en haar band regelmatig hun hoed naar een bont scala aan wereldstijlen, want waar het warm is, dansen de mensen. Pop, rock & roll, hiphop, indie, surf, moombathon en psychedelische hooks versmelten zo tot een universeel coole vintage sound, perfect voor in de auto naar het strand of het stadje.

Binnenkort volgen meer bevestigingen en op http://www.downtherabbithole.nl/ is een uitgebreide omschrijving van bovenstaande acts te vinden.

Eerder werd al bekend dat o.a. Damien Rice, The War on Drugs, Patti Smith and her Band perform Horses, Alabama Shakes, The Gaslamp Killer Experience, Fat Freddy’s Drop en Motorpsycho naar Beunigen afreizen.

De kaartverkoop verloopt via www.ticketmaster.nl. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een ticket kost slechts €125,- (excl. servicekosten) en bovendien is er een een speciale groepskorting: wie met 12 mensen komt betaalt 10 kaarten.

Voor wie niet met een eigen tent wil komen, zijn er op het Rabbit Resort diverse andere overnachtingsmogelijkheden waaronder volledige ingerichte tipi’s, FestiTenten, pipowagens, PodPads en nog veel meer. Zelfs kamperen óp het water is mogelijk. Het volledige aanbod en reserveren kan hier.
Het is ook mogelijk om met een eigen camper, caravan of vouwwagen te komen. Hiervoor is een aanvullend Camper Camper ticket noodzakelijk. Deze is verkrijgbaar via Ticketmaster.

DOWN THE RABBIT HOLE 2015

Vrijdag 26 juni – zondag 28 juni 2015 (arriveren op donderdag 25 juni is mogelijk)
De Groene Heuvels, Beuningen (GLD)

Early Rabbit (3 dagen festival + plek op de tentencamping): €99,- (excl. servicekosten), verkrijgbaar tot 1 februari [UITERVERKOCHT]

Festivalticket (3 dagen festival + plek op de tentencamping): €125,- excl. servicekosten)

Groepsticket (3 dagen festival + plek op de tentencamping): 12 tickets voor de prijs van 10: €1.250,- (excl. servicekosten)

Parkeerticket: €15,- (incl servicekosten). Bij de kassa op het terrein kost een parkeerticket €25,-

Camper Camping ticket: €69,- (incl. servicekosten)