London Calling

Weer nieuwe namen bekendgemaakt.

Nieuwe namen London Calling 24 en 25 april: Jack Garratt, Soak, Happyness, Drenge, Jagaara, Fool’s Gold en Cosmo Sheldrake

Er zijn weer nieuwe namen bekend gemaakt voor het London Calling weekend in april. Op de twee podia van Paradiso kan je namelijk ook kijken naar: Soak (vrijdag), Happyness (vrijdag), Jagaara (vrijdag), Jack Garratt (zaterdag), Drenge (zaterdag), Cosmo Sheldrake (zaterdag) en Fool’s Gold (zaterdag). De kaarten zijn inmiddels in de voorverkoop verkrijgbaar.


Jack Garratt
(UK) – Deze Britse songwriter heeft de soul in zijn bloed zitten: slechts enkele seconden van de kalme single ‘Worry’ zijn nodig om dat te ontdekken. Garratt maakt op een innovatieve manier gebruik van blues, soul en samples, en zijn heldere, krachtige stem doet de rest.

Soak (UK) – Bridie Monds-Watson is pas 18 jaar oud maar weet wat ze wil in haar leven: muziek maken. Ze stopte met school om haar experimentele, eigenwijze folkmuziek uit te bouwen, en nu gaat ze als een speer: zo tourde ze met George Ezra en Chvrches tekende haar bij het label Goodbye Records.

Happyness (UK) – Deze band uit London maakt verslavende lo-fi indierock die doet denken aan oude Amerikaanse collega’s als  Pavement en Weezer. De zanger praatzingt over rammelende, maar o zo catchy gitaarlijntjes en de drummer drumt door terwijl de bassist alles doet swingen. In maart verschijnt het album ‘Weird Little Birthday’.


Jagaara (UK)
– Jagaara uit Londen bestaat uit drie muzikale zussen die downtempo-popliedjes maken, waarbij vooral de sterke samenzang een grote rol speelt. Dit alles met een donker randje en een mysterieus, geheimzinnig sfeertje.

Fool’s Gold (USA) – Deze band staat bekend om zijn vermenging van Westerse popmuziek met tropische, Afrikaanse ritmes en melodieën. De nieuwe single ‘I’m In Love’ is ouderwets opzwepend, feestelijk en dansbaar.


Drenge (UK) –
Drenge bestaat uit drie jongens die een wonderschone hoop herrie weten te maken. Rory drumt en Eoin speelt gitaar. De muziek zit ergens tussen energieke punk en stevige rock in, met stonerrock invloeden erin. Luister naar de single ‘We Can Do What We Want’ en je weet genoeg: dit wil je een keer live meemaken.


Cosmo Sheldrake (UK)
– De Britse Cosmo Sheldrake is multi-instrumentalist, producer, zanger en liedjesschrijver. Zijn nummers zijn rijk aan allerlei kleine, vreemde geluidjes en opzwepende melodieën. Hij gaat het experiment niet uit de weg en verrast de luisteraar keer op keer.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

London Calling vrijdag 24 april: The Slow Show, Moon Duo, The Districts, Slaves, Soak, Happyness, Jagaara, e.a.

London Calling zaterdag 25 april: Of Montreal, Marika Hackman, As Elephants Are, Hannah Lou Clark, Jack Garratt, Fool’s Gold, Drenge, Cosmo Sheldrake e.a.

Locatie: Paradiso, Grote Zaal & Kleine Zaal

Passepartout vrijdag & zaterdag: €35 excl. lidm.

Dagkaarten: €20 excl. lidm

Vanaf zaterdag 6 december in de voorverkoop via: www.paradiso.nl

Kijk voor de dagindeling op www.londoncalling.nl