London Calling

Bevestigd voor London Calling 24 en 25 april: The Dø, Broncho, Vaults, Hooton Tennis Club en Lusts

Er zijn weer vijf nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van London Calling op vrijdag 24 en zaterdag 25 april: Lusts (vr), Broncho (vr), The Dø (za), Vaults (za) en Hooton Tennis Club (za) zullen ook in Paradiso te zien zijn. Eerder werden o.a. Drenge, of Montreal, Marika Hackman, Hannah Lou Clark en Jack Garratt bekend gemaakt. De voorverkoop van dagkaarten en passepartouts is begonnen. Kijk op www.londoncalling.nl voor de volledige line-up en meer informatie.

Lusts
De veelbelovende band Lusts uit Leicester heeft veel geluisterd naar Echo & The Bunnymen, krautrock, shoegaze en galmende Britrock uit de jaren negentig. Wat krijg je dan? Muren van gitaargeweld, melodieuze hooks en zanglijnen, verslavende ritmes waar je van gaat dansen. ‘Tempation’ is daar het beste voorbeeld van.

https://www.youtube.com/watch?v=Ju_OZm2htSI

 

Broncho

 

‘Just Hip Enough To Be A Women’, de nieuwe plaat van het Amerikaanse trio Broncho, scoorde hoog bij de internationale pers. Vergelijkingen met Pavement, Weezer en Deerhunter werden snel gemaakt, en terecht: de kwaliteit die Broncho levert is minstens van hetzelfde niveau. Aanstekelijke, rammelende garagepop en indie die moeiteloos lijken samen te vallen tot compacte, herkenbare liedjes.

https://www.youtube.com/watch?v=to-nZLV794g

 

Vaults

 

Vaults is een band die prachtige, verfrissende popmuziek maakt. Sfeervolle synths, dromerige melodieën,  kwieke beats en wonderschone falsetachtige vocalen. Als je op zoek gaat naar vergelijkingen dan kom je uit bij acts als London Grammar, Woman’s Hour en Banks. Het hippe trio uit London bracht al een paar singles uit en de ep ‘Vultures’. Een debuutalbum is in de maak.

https://www.youtube.com/watch?v=sIKP2pQmx9c

 

The Dø

 

The Dø is een Fins-Frans duo dat in 2008 doorbrak met de single ‘On My Shoulders’. Sindsdien hebben Olivia Merilahti en Dan Levy drie albums uitgebracht waarvan ‘Shake, Shook Shaken’ het meest recent is en waarop The Dø een iets elektronisch geluid geluid laat horen. De opgewekte folkpop van de begindagen wordt aangevuld met beats en synths waardoor er een geluid ontstaat dat zich kan meten met het beste werk van MGMT, Yelle en Lykke Li.

https://www.youtube.com/watch?v=eAXmgId3NTQ

 

Hooton Tennis Club

 

De band Hooton Tennis Club komt uit Liverpool, de stad van onder andere The Beatles, The La’s en Elvis Costello maar dat maakt eigenlijk niet uit. Hooton Tennis Club is een hele leuke band die hele leuke liedjes maakt die eerder Amerikaans klinken Engels. Dus vergeet The Beatles maar denk eerder aan Pavement en Sebadoh. Met een vleugje Britse branie. De debuutsingle ‘Jasper’ is net uit en werd geproduceerd door Bill Ryder Jones van The Coral, in de studio in het huis van zijn moeder.

https://www.youtube.com/watch?v=kBZ47Ifz4cQ

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

London Calling vrijdag 24 april: The Slow Show, Moon Duo, The Districts, Slaves, Soak, Happyness, Jagaara, Fool’s Gold, Lusts, Broncho e.a.

London Calling zaterdag 25 april: Of Montreal, Marika Hackman, As Elephants Are, Hannah Lou Clark, Jack Garratt, Drenge, Cosmo Sheldrake, Vaults, The Dø, Hooton Tennis Club e.a.

Locatie: Paradiso, Grote Zaal & Kleine Zaal

Passepartout vrijdag & zaterdag: €35 excl. lidm.

Dagkaarten: €20 excl. lidm

Vanaf zaterdag 6 december in de voorverkoop via: www.paradiso.nl

Kijk voor de dagindeling op www.londoncalling.nl