Melissa Etheridge

Melissa Etheridge – This is M.E.

Rockzangeres en lesbisch boegbeeld Melissa Etheridge draait alweer heel wat jaartjes mee in de muziek. In 1989 maakte ze zich onsterfelijk met ‘Like The Way I Do’ en daarna volgden nog een aantal hits als ‘Bring Me Some Water’ , ‘Must be Crazy For Me’  en ‘I’m The Only One’.  Etheridge heeft altijd een sterke fanbase gehad die haar door de jaren heen en door dik en dun volgt. Al blijven de hits de laatste jaren uit toch blijft de zangeres optreden en albums maken. Haar nieuwste album draagt als titel ‘This Is M.E.’  en daar straalt het geluk letterlijk vanaf. De zangeres stapte recent in de huwelijksboot met haar vriendin Linda Wallem dus vandaar het liefdesgeluk. ‘This Is M.E.’  toont een trotse Melissa Etheridge middels een album vol warmte,  liefde, passie en lust. Opvallend is de albumhoes met daarop een collage van foto’s, gemaakt door haar fans die haar door dik en dun steunden.  De liedjes klinken intens en gemotiveerd en het album klinkt zeker beter dan de wat slappe voorgangers.  Een sex & rock & roll album met teksten die niets aan de verbeelding overlaten: Zoals ‘aching in my thighs that I can’t control’ in ‘All The Way Home’ en ‘I am a monster full of desire’ in ‘Monster’. Qua sound klinkt het als een melange van pop, (blues) rock en country. Niet overal even overtuigend maar over het algemeen beschouwd toch een geslaagd album (AR). ***

!!In 2015 is Melissa Etheridge op wereldtour. Check voor alle data www.facebook.com/MelissaEtheridge