Mysteryland

MYSTERYLAND WORDT WEEKEND FESTIVAL.

ID&T maakt vandaag met trots bekend dat fans van Mysteryland dit jaar een weekend lang kunnen feesten in Haarlemmermeer. Het festival geeft de bezoeker hiermee meer tijd en ruimte om te genieten van het gigantische aanbod muziek, kunst en cultuur. Om de beleving compleet te maken, kunnen bezoekers ook blijven slapen op een camping naast het festivalterrein. Mysteryland belooft op zaterdag 29 en zondag 30 augustus alles uit de kast te trekken om deze bijzondere stap te vieren. Het festival dat steevast uitverkoopt, start op zaterdag 7 maart om 10 uur met de kaartverkoop.

De wens van de fans

‘’Eindelijk is het zo ver. Sinds het festival op het Floriadeterrein plaatsvindt, krijgen we van onze bezoekers terug dat ze meer tijd nodig hebben om alles te zien en beleven. We zijn ontzettend blij dat we aan deze wens kunnen voldoen en daarnaast meer ruimte hebben om onze creatieven, artiesten, kunstenaars en talenten een podium te bieden’’– Duncan Stutterheim, oprichter van ID&T. Eerdere succesvolle meerdaagse edities vonden plaats aan de voet van het Andesgebergte in Chili en op het legendarische voormalige Woodstockterrein in Bethel Woods (USA).

Alle elektronische genres vertegenwoordigd

Overweldigende stages, intieme danshoekjes en alles daar tussenin. Het muziekaanbod is dit jaar breder dan ooit; van energieke house tot obscure techno, van vrolijke wereldmuziek tot beukende hardstyle en van retro disco tot verrassende live-acts. Samen met curatoren als Q-Dance, Spinnin’ Sessions, Beatport, CLR, HYTE, Joris Voorn, Milkshake, Planet Delsin, The Amazing Agency, Heineken Star Club, Kris Kross, Yours Truly, Healing Garden en Radio Noet Noet vult Mysteryland dit jaar twee dagen lang meer dan 40 podia. Het eerste deel van de line-up wordt begin maart bekendgemaakt.

Veel aandacht voor kunst en cultuur

Trouwe fans weten dat Mysteryland al lang niet meer alleen om muziek draait. De laatste jaren is het kunst- en cultuurprogramma van het festival net zo belangrijk geworden. Helemaal los bij een geheime stage in een caravan, slenteren langs de Kunstroute om daarna een sjamanistische meditatieworkshop te volgen in een tipi. Interactieve installaties, surrealistische performances, een vooruitstrevend culinair aanbod en samenwerkingen met gerenommeerde instituten en kunstenaars maken van het festival een culturele ontdekkingsreis.

Over Mysteryland

Mysteryland is het langstlopende elektronische muziekfestival ter wereld. Het festival, dat zich focust op muziek, cultuur, kunst, talent en duurzaamheid, brengt bezoekers naar inspirerende en verrassende werelden waarin alles mogelijk is. Mysteryland is door Julie’s Bicycle bekroond met een ‘3 Stars Industry Green Certificate’, het hoogst haalbare predicaat voor duurzaamheid binnen de creatieve, kunst,- muziek- en theaterindustrie. Ook is het festival gewaardeerd met drie sterren van A Greener Festival Award. Internationale edities van Mysteryland vinden plaats in Chili en Amerika. Mysteryland is een concept van ID&T. Voor meer informatie en ticketverkoop ga je naar www.mysteryland.com.